17 apr 2024 klocka 10.00 - 11.00

Vill du vara först med att ta del av ny kunskap?

Av: Simon Camillo

Av: Simon Camillo

Ta del av resultaten från rapporten ”Det får inte existera” om unga hbtq-personers utsatthet för hedersrelaterat våld och förtryck samt omvändelseförsök.

Anna Berglund, utredare på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor presenterar under föreläsningen resultaten från rapporten ”Det får inte existera”. Unga hbtq-personers utsatthet för hedersrelaterat våld och förtryck samt omvändelseförsök. I föreläsningen presenteras unga hbtq-personers erfarenheter av att leva i familjer med hedersnormer och hur de anpassar sig efter familjens krav för att undgå våld eller social exkludering. Föreläsningen belyser även hbtq-personers särskilda utsatthet i en hederskontext, och de hinder som föreligger för dessa unga att söka stöd och hjälp för att förändra sina liv.

Föreläsningen genomförs inom ramen för projektet Centrum mot hedersrelaterat våld Västmanland.

Målgrupp: Yrkesverksamma som i sitt arbete kan komma i kontakt med unga hbtq-personer som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

Syfte: Att erbjuda ny kunskap som kan förbättra förutsättningarna för de unga i mötet med yrkesverksamma

Genom att delta medverkar du till att stärka kunskapen om de mänskliga rättigheterna samt att uppnå Jämställdhetspolititikens delmål 5 – Jämställd hälsa, och delmål 6 - Mäns våld mot kvinnor ska upphöra, samt Agenda 2030 mål 16 - Fredliga och inkluderande samhällen.

Länsstyrelserna i Västmanland, Kalmar, Blekinge, Kronoberg, Halland, och Jönköping bjuder in och önskar dig välkommen!

Var:
Digitalt. Zoomlänk skickas ut någon dag innan.
Kostnad:
Avgiftsfritt
Sista anmälningsdag:
12 apr 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss