Nyhetsbrev och sociala medier

Länsstyrelsen producerar digitala nyhetsbrev inom vissa områden. Vi kommunicerar även i flera olika sociala kanaler. Prenumerera och följ oss gärna, men se även till att du följer våra kommentarsregler för sociala medier om du deltar i diskussioner.

Våra nyhetsbrev

Länsstyrelsen Västernorrlands digitala nyhetsbrev riktar sig till olika målgrupper och har olika periodicitet. Vill du prenumerera på något av våra utskick? Kontakta den som är ansvarig för det aktuella nyhetsbrevet.

Arbetar du vid ett företag eller i en organisation som kan vara intresserad av klimatinvesteringsstöd? Vill du få Länsstyrelsen Västernorrlands utskick om utlysningsperioder och informationstillfällen kopplade till klimatinvesteringsstöd? Anmäl dig genom att skicka e-post till Therese Åkerlund: therese.akerlund@lansstyrelsen.se

Uppge gärna vilken bransch ditt företag eller organisation verkar inom. Skriv "Nyhetsbrev klimatinvesteringsstöd " i ämnesraden.

Utskicket görs cirka 3 gånger per år.

Är du intresserad av jordbruk och livsmedelsproduktion? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev via följande länk för att få aktuell information och tips om kommande aktiviteter direkt till din e-post. Nyhetsbrevet ska bidra till ökad kunskap i länet och är en del i arbetet med Västernorrlands regionala livsmedelsstrategi, samt projekten Ett rikt odlingslandskap, Ekologisk produktion och Greppa näringen.

Nyhetsbrev, Västernorrlands regionala livsmedelsstrategi Länk till annan webbplats.

Nyhetsbrevet om miljömålen har vid varje tillfälle ett specifikt fokusområde. Där ska det dels finnas information om status för miljömålet i länet. Dels allt arbete vi gör internt och externt som kan påverka miljömålet. Dessutom sprider vi vidare de viktigaste delarna från det nationella nyhetsbrevet Miljömålsnytt, som kommer från Naturvårdsverket.

Kontakta Therese Åkerlund för att prenume­rera på nyhetsbrevet: therese.akerlund@lanssstyrelsen.se

Är du anställd inom någon av länets kommuner, myndigheter eller organisationer som arbetar med liknande frågor? Då kan du prenumerera på nyheter om Länsstyrelsen Västernorrlands arbete kring integration, ANDTS, jämställdhet, brottsförebyggande arbete, mänskliga rättigheter och våld i nära relationer. Nyhetsbrevet kommer ut cirka sex gånger per år.

Anmäl ditt intresse via e-post till: info.vasternorrland@lansstyrelsen.se
Skriv gärna "Social hållbarhet nyhetsbrev" i ämnesraden.

Detta nyhetsbrev kommer ut två gånger per år. Läs om hur vi samarbetar i Fjärils­landskapet, om de ängar vi årligen slår, hur det röjs för att gynna till exempel mnemosy­nefjärilar och klådris. Du får veta mer om ängssvampar, lavar på kulturved, om hotade låsbräknar. Och vad sägs om information om till exempel kalkbarrskogar, rikkärr, bomb­murklor och mycket mer?

Kontakta Annika Carlsson för att prenume­rera på nyhetsbrevet: annika.carlsson@lansstyrelsen.se

Sociala medier

Syftet med våra sociala medier är att informera och föra dialog om Länsstyrelsens breda verksamhet. I våra sociala medier delar vi bland annat nyheter, tips på evenemang, kurser och lediga jobb. Vid behov kan flödet även användas för krisinformation. Vi svarar på de frågor som kommer in, främst under kontorstid.

Facebook har aktuell information om vår verksamhet och eventuella samhällsstörningar.

Länsstyrelsen Västernorrland på Facebook Länk till annan webbplats.

Landshövdingen har en sida på Facebook där du kan följa rollen samt personen bakom ämbetet.

Landshövdingen Västernorrland på Facebook Länk till annan webbplats.

För information och inspiration till ett aktivt friluftsliv i länets naturreservat och nationalpark finns kontot Natur i Västernorrland.

Natur i Västernorrland på Facebook Länk till annan webbplats.

Naturum Höga Kusten är ett besökscenter för världsarvet Höga Kusten och Skuleskogens nationalpark. Personalen tipsar om guidningar, utställningar och aktiviteter.

Naturum Höga Kusten på Facebook Länk till annan webbplats.

Instagram-kontot visar bilder från våra medarbetare och dess vardag.

Länsstyrelsen Västernorrland på Instagram Länk till annan webbplats.

För information och inspiration till ett aktivt friluftsliv i länets naturreservat och nationalpark finns kontot Natur i Västernorrland.

Natur i Västernorrland på Instagram Länk till annan webbplats.

Naturum Höga Kusten är ett besökscenter för världsarvet Höga Kusten och Skuleskogens nationalpark. På naturums Instagram-konto får du en inblick i verksamheten.

Naturum Höga kusten på Instagram Länk till annan webbplats.

På Linkedin hittar du bland annat våra aktuella jobbannonser.

Linkedin Länk till annan webbplats.

Information som publiceras på Länsstyrelsen Västernorrlands konton i sociala medier är synlig för andra användare. Inlägg och kommentarer, liksom så kallade privata meddelanden eller direktmeddelanden, utgör allmänna handlingar.

I Sverige och i alla EU-länder gäller dataskyddsförordningen GDPR. Förordningen stärker skyddet av dina personuppgifter och din rätt att veta vad de används till och hur de behandlas av oss på myndigheten, men också hos andra organisationer och företag.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Du som lämnar kommentarer uppmanas att hålla en god samtalston och får inte publicera inlägg eller kommentarer som:

  • utgör olaga hot, olaga integritetsintrång, uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografibrott, olaga våldsskildring eller annat brott som anges i lagen om elektroniska anslagstavlor.
  • gör intrång i någon annans upphovsrätt eller på annat sätt bryter mot svensk lag eller dataskyddsförordningen.
  • inte håller sig till ämnet, till exempel marknadsföring eller spam.
  • är nedsättande eller innehåller grovt språkbruk.

Inlägg eller kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att raderas. Inlägg som tas bort sparas hos oss. Användare som bryter mot reglerna kan komma att blockeras.

Inlägg som är av tillfällig eller ringa karaktär kan vi däremot ta bort när de blir inaktuella.

Vi hanterar inte enskilda ärenden i våra sociala mediekanaler. Om du har frågor om specifika ärenden, kan du kontakta våra handläggare via telefon: 0611-34 90 00 eller e-post: vasternorrland@lansstyrelsen.se

Kontakt

Länsstyrelsen Västernorrlands kommunikatörer

Telefon växel 0611-34 90 00

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss