23 sep 2024 klocka 11.30 - 15.30

Matmässa för livsmedelsproducenter och restauranger

Mat uppställt på ett bord utomhus. Foto.

Vi välkomnar livsmedelsproducenter, förädlare, kockar och restaurangägare till en fullspäckad matmässa på restaurangskolan i Härnösand. Ett tillfälle att mötas, få nya insikter och göra affärer. Målet är att mer lokal mat når ut till restaurangernas menyer.

Programmet inleds med lunch lagad på lokala råvaror av restaurangskolans elever, i samarbete med en etablerad kock. Dagen fortsätter sedan med diskussioner och möjligheter att nätverka och utbyta erfarenheter för att utveckla sin verksamhet.

Medverkande

Det är deltagarna själva som bidrar med kunskap och erfarenheter. Medverkar gör även:

  • Tobias Andersson: Tidigare köksmästare på Ulvö hotell, nu verksam som kock i egen regi på Victorystone.
  • William Ryr: VD för Härnösandsföretaget Virvelvind som startar upp en digital handelsplattform för lokalproducerade livsmedel. En app som ska göra det enklare för producenter och konsumenter att sälja och köpa livsmedel utan mellanhänder.

Till dig som är livsmedelsproducent

Detta är ett tillfälle att hitta nya kunder. För att få ut mesta möjliga av dagen rekommenderar vi att du i förväg tänker igenom vilka produkter du har möjlighet att sälja direkt till restauranger och vilka förändringar du kan tänka dig att göra för att möta restaurangernas behov, till exempel gällande förpackningsstorlek med mera.

Till dig i restaurangbranschen

Här har du chansen att träffa producenter från hela Västernorrland och knyta kontakter som sätter mer lokalproducerade råvaror på din meny i framtiden. En möjlighet att föra fram behov kring exempelvis kvalitet och förpackningar för att påverka producenternas utbud.

Arrangör

Matmässan är ett samarbete mellan Länsstyrelsen Västernorrland, Lantbrukarnas riksförbund (LRF), Hushållningssällskapet, Destination Sundsvall, Höga Kusten Turism samt restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Härnösands gymnasium. Evenemanget finansieras delvis av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Praktisk information

Detta är en intresseanmälan. Anmälan följs upp 1 september och då behöver du ge slutgiltigt besked för att säkra din plats.

Kontaktperson

Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta Anna Hellgren på Höga Kusten Turism
E-post: anna@hogakusten.com

Var:
Restaurang Castor, Eriksbergsgränd 11 i Härnösand
Kostnad:
Det är kostnadsfritt att delta
Sista anmälningsdag:
29 aug 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 29 augusti klockan 23.50.
Verksamhet (obligatorisk) * (obligatorisk)
Verksamhet (obligatorisk)
Så hanterar vi dina personuppgifter

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss