Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Samlad information om den rådande pandemin

Coronapandemin är inte över än. Men det finns mycket du kan göra för att minska smittspridningen. Vi ansvarar för tillsynen enligt den tillfälliga covid-19-lagen. Ta del av läget i länet och länkar till andra myndigheter.

KALENDER

Samhälle

Motortrafik i naturen

För dig som gillar att färdas över snötäckta vidder på snöskoter, gäller speciella regler. Här finns information om vad som gäller för motortrafik i naturen.

Bo och leva

Vill du sprida ut aska?

Vill du sprida ut aska efter en avliden person på en annan plats än en begravningsplats? Då behöver du ansöka om tillstånd hos Länsstyrelsen. Använd vår e-tjänst.

Miljö och vatten

Sök LOVA-bidrag för bättre vattenmiljöer

Lokala åtgärder för bättre havs- och vattenmiljö kan få stöd genom LOVA-bidrag. Sista ansökningsdag för projekt i Västernorrlands län som ska starta 2022, är den 1 februari.

Bo och leva

Information om stiftelser

Har du bildat en stiftelse? Här finns information om hur du registrerar och förvaltar den och vilka lagar som gäller för stiftelser. Det finns även information om upplösning av stiftelser.

Person med paraply som vänder sig efter vinden under regnoväder.

Samhälle

Konsekvensbaserade vädervarningar

SMHI har förnyat systemet för vädervarningar. SMHI kan ta hjälp av länsstyrelsen för att bedöma hur en väderhändelse kan komma att påverka vårt län. Det är även nya symboler och färger på varningarna.

Besöksmål

Naturreservat och kulturmiljöer

Naturen är en bra plats att vistas i under pandemin. Frisk luft och enkelt att hålla avstånd. Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

NYHETER

 • 2022-01-12

  Luften är fortsatt fri under 2022

  Luften är Fri! År 2021 var Friluftslivets år och den fria luften fick symbolisera året som samlade över 300 aktörer nation...
 • 2022-01-12

  Nya restriktioner införs för verksamheter

  Idag, den 12 januari 2022, införs skärpta restriktioner för verksamheter på grund av att smittspridningen ökat drastiskt s...
 • 2021-12-22

  Skärpta restriktioner för verksamheter

  Den 23 december skärps kraven på de åtgärder som verksamheter behöver göra för att motverka spridning av covid-19 viruset....