Koka marmelad med kvalitet till ditt besöksföretag
Välkommen till en kurs där du lär dig grunderna för att koka marmelad utan tillsatser. Vi kommer att koka marmelad som innehåller bara frukt/bär och socker. Ta vara på trädgårdens och skogens frukt och bär och koka egen marmelad till dina gäster!
Vi får praktiskt arbeta med att koka marmelad under Monika Naess ledning i hennes produktionskök på Flinkesta. I små kok över öppen låga i koppargryta kommer smaken från bär och frukter till sin rätt. Vi följer kokningen och lär oss bedöma när konsistensen är den önskade. Vi får också lära oss en del om konservering och hållbarhet. Recept och marmeladen som vi har kokat får vi med oss hem.
Föreläsare
Kursledare är Monika Naess som driver företaget Finesserna i Flinkesta i Sörmland. Monika, som kokat marmelad i 22 år och gör det på heltid sedan 2004, räknas till en av landets främsta sylt- och marmeladkokare. För Monika betyder smaken, hantverket och ekologi allt.
Målgrupp
Aktiviteten riktar sig till dig som som har ett landsbygdsföretag inom besöksnäringen eller livsmedelsverksamhet och är verksam i Västmanlands, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.
09:30 Fika och presentation. Lite teori och vi går i genom de recept som vi ska jobba med under dagen.
11:00 Vi kliver vi in i köket och förbereder koken som vi ska göra efter lunch.
12:00 Lunch och prat.
13:00 Vi åtrevänder till köket och jobbar.
14:30 Vi smakar och tittar och diskuterar vårt resultat.
15:30 Vi fikar och avrundar av dagen.
Praktisk information
Datum och tid
Torsdag 26 januari klockan 9.30-16.00
Plats
Ekenäs, Flinkesta, Flen.
Utrustning att ta med
OBS! Tag med inneskor, något att ha på huvudet och ett förkläde.
Fika/mat
Lunch och fika ingår i kursen.
Kostnad
700 kr faktureras i efterhand. Fika och lunch ingår.
Anmälan
Anmälan till Länsstyrelsen i Västmanland
Frågor?
- Var:
- Flinkesta, Flen
- Kostnad:
- 700 kr
- Sista anmälningsdag:
- 08 jan 2023
Kontakt
-
Kerstin Bjäresten Osmark
Projektledare
E-post till Kerstin Bjäresten Osmark
Telefon 010-2249411