Risk för skogsbrand i Skåne länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

07- 08 maj 2024 klocka 10.30 - 12.00

Stormöte – Regional kustsamverkan Skåne/Halland

Sandstrand. 

Foto: Dominika Nordh, SGI

Arbetar eller är du berörd av klimatförändringar i kustnära områden? Anmäl dig till stormötet på Ystad Saltsjöbad den 7-8 maj. Sista anmälningsdag är 2 maj.

Regional kustsamverkan (RKS) Skåne/Halland bjuder in till Stormöte 2024. Vi varvar fältbesök med samtal, presentationer, workshops och mingel. Särskilt fokus kommer att ligga på regeringens nationella strategi och handlingsplan för klimatanpassning samt utredningen ”Ett samhälle anpassat till klimat­förändringarna”, som bland annat ska undersöka om ansvar, lagstiftning och finan­siering behöver ändras för att underlätta en effektiv och samhällsekonomiskt god klimatanpassning. Deltagarna kommer också kunna påverka och prioritera vilka frågor de vill att Regional kustsamverkan fokuserar på framöver.

Deltagarna arrangerar och bekostar övernattning själva

Stormötet är kostnadsfritt, men deltagare arrangerar och bekostar övernattning själva. Kontakta Ystad Saltsjöbad på konferens@ysb.se och ange referens 192729 för att boka. Om du vill betala med faktura så ange din faktureringsadress i mejlet.

Lunch och middag

Maten kommer att vara vegetarisk, ytterligare kost­pre­ferenser mejlas till sebastian.bokhari-irminger@sgi.se.

Målgrupp

Du som arbetar med eller är berörd av klimatförändringar i kustnära områden. För ett givande möte ser vi gärna att både politiker och tjänstepersoner från flera förvaltningar deltar.

Program

Nedan kan du ta del av programmet för de olika dagarna. I anmälningsformuläret behöver du ange vilken eller vilka av aktiviteterna du vill delta på. Det är begränsat antal platser och först till kvarn som gäller.


10.30-13.00 - Fältbesök

 • Anmälan krävs för medverkan
 • Buss avgår från Ystad station kl. 10.30.
 • Fältlunch kommer att serveras

13.00-17.00 – Konferens på Ystad Saltsjöbad

 • Nationella trategin och regeringens handlingsplan för klimatanpassning, samtal med Daniel Westlén, statssekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari
 • Ett samhälle anpassat till klimatförändringarna, samtal med Lars Arell, huvudsekreterare i den nytillsatta statliga utredningen.
 • Presentation av Ystad kommuns erfarenheter från Babet
 • Naturbaserade lösningar för minskade flödestoppar – en studie av dess effektivitet, presentation av Charlotta Lövstedt, DHI
 • Året som gått – uppdatering vad RKS har arbetat med sedan förra årsmötet

18.00 - Middag på Ystad Saltsjöbad


08.45-12.00 – Konferens och workshops på Ystad Saltsjöbad

 • Val av ny kommunrepresentant från Skåne att medverka i RKS Arbetsgrupp (styrgrupp)
 • Workshop 1: Vad bör RKS fokusera på framöver? Lämna dina förslag på frågeställningar som du vill att RKS arbetar med, samt var med och prioritera bland inkomna förslag. Du har också möjlighet att anmäla intresse om du vill följa arbetet med specifika frågeställningar närmare. Workshop leds av SGI.
 • Workshop 2: Hur kan fastighetsägare och kommuner gemensamt ta ansvar för att genomföra kostnadseffektiva insatser som på bästa sätt både skyddar och tillvaratar både allmänna och enskilda intressen. Workshop leds av Länsstyrelsen Skåne.

12.00 - Lunch på Ystad Saltsjöbad

Var:
Ystad Saltsjöbad
Kostnad:
Aktiviteterna är kostnadsfria men deltagarna arrangerar och bekostar övernattning själva
Sista anmälningsdag:
02 maj 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 2 maj klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anneli Hulthén

Besöksadress

Östra Boulevarden 62 A, Kristianstad eller Södergatan 5, Malmö

Postadress

205 15 Malmö

Organisationsnummer

202100-2346

Följ oss