Anmäl företrädesrätt till återanställning

Om du har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist eller av samma anledning inte fått din tidsbegränsad anställning förlängd, kan du ha rätt till företrädesrätt till återanställning på Länsstyrelsen Norrbotten.

Vad betyder företrädesrätt till återanställning?

Om du tidigare varit anställd på Länsstyrelsen Norrbotten och anmäler anspråk på företrädesrätt till återanställning, gäller följande regler:

  • Har du varit anställd i mer än tolv månader de senaste tre åren är du sökande till alla lediga anställningar (både tillsvidareanställning och tidsbegränsade anställningar) där du har tillräckliga kvalifikationer.
  • Har du varit anställd i särskild visstidsanställning (SÄVA) i mer än nio månader de senaste tre åren är du sökande till alla lediga särskilda visstidsanställningar där du har tillräckliga kvalifikationer.
  • Har du varit anställd i säsongsanställning i mer än sex månader de senaste två åren är du sökande till alla lediga säsongsanställningar där du har tillräckliga kvalifikationer.

Beslut om nya anställningar baseras på reglerna om förtjänst och skicklighet. Om du tackar nej till ett anställningserbjudande som anses vara skäligt, förlorar du rätten till företrädesrätt.

Vem kan anmäla anspråk på företrädesrätt till återanställning?

Det framgår av ditt besked om att din tidsbegränsande anställning inte kommer att fortsätta eller ditt uppsägningsbesked om du har företrädesrätt till återanställning. Du har företrädesrätt från den dag du fick uppsägningsbeskedet och fram till nio månader efter din sista anställningsdag. Har du företrädesrätt till säsongsanställning gäller din företrädesrätt från den dag du fick uppsägningsbeskedet och nio månader efter den nya säsongens början.

Du kan anmäla anspråk på företrädesrätt när som helst under hela den tid företrädesrätten gäller.

Hur anmäler du anspråk på företrädesrätt till återanställning?

Vill du göra anspråk på företrädesrätt till återanställning anmäler du dig genom länken här på sidan. Din anmälan kommer att registreras i vårt rekryteringsverktyg Varbi.

Anmälan företrädesrätt till återanställning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Varbi ska du bifoga ditt CV så att vi kan bedöma dina kvalifikationer vid rekrytering. Kom ihåg att uppdatera ditt CV i Varbi om något förändras under tiden företrädesrätten gäller.

Frågor om företrädesrätt till återanställning och anmälan

Om du har frågor om företrädesrätt till återanställning eller om din anmälan, kan du kontakta HR-enheten, hr.norrbotten@lansstyrelsen.se

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss