Länsstyrelsen Norrbotten – Norrbotten

KALENDER

Gränsskylt som visar Sverige inringat at gula EU-stjärnor

Samhälle

Gränsinformation

Här hittar du ansvariga myndigheters information gällande resor och trafik mellan Sverige, Norge och Finland.

Foto: Länsstyrelsen

Natur och landsbygd

Skyddad natur

Länsstyrelsen ansvarar vanligtvis för att sköta skyddad natur som till exempel naturreservat och nationalparker. Här kan du läsa om olika typer av skyddad natur.

Fjällräv

Miljö och vatten

Miljöövervakning

Länsstyrelsen är med och övervakar miljön i Sverige. Vi studerar bland annat regionala miljöfrågor som är viktiga just nu.

en mans hand trär en vigselring på en kvinnas ringfinger

Bo och leva

Vigselförrättare

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Om oss

Jobba hos oss

På uppdrag av regeringen arbetar vi för att främja Norrbottens utveckling och för att nationella mål och beslut får genomslag i länet. I vårt arbete påverkar vi människors vardag och framtid och bidra

fjällripa i sommarteckning, brun och vit. Foto:mostphotos

Djur

Jakt i fjällen

Länsstyrelsen förvaltar och vårdar all jakt på vilt ovanför odlingsgränsen. Hos oss kan du köpa tillstånd för jakt på småvilt och i viss mån ansöka om jakt på älg.

NYHETER

  • 2021-09-16

    Pressinbjudan: Kungaparet besöker Norrbotten i pandemins spår

    Covid 19-pandemin har påverkat hela Sverige. Den 27 september besöker H.M Konungen och Drottningen länet för att i pandemins spår uppmärksamma lokala insatser. I Luleå görs besök på bland annat Sunderby sjukhus, Bondgården i Bälinge och Luleå tekniska universitet.