Länsstyrelsen Norrbotten – Norrbotten

en flicka smakar på vilda bär. Foto: Maria Sirviö

Upplev länets vackra natur och kultur

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet, vill du ta del av utställningar på naturum eller bara låta dig smakas av vår härliga natur?

KALENDER

 • 19 jun 2024 Klocka som ikon 08.30 - 12.00
  Operativ workshop inför en ny klimat- och energistrategi för Norrbottens län Arbetar du med klimat- och energifrågor i din vardag? Nu får du möjlighet att vara med och påverka Norrbottens nya klimat- och energistrategi. Strategin är en viktig pusselbit i den stora samhällsomva...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 04 sep 2024 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Motiverande samtal i arbete med våld i nära relationer Varför kan motiverande samtal vara hjälpsamma för att öka motivation till en förändring vid våld i nära relationer? I en relation där förekommer psykiskt eller fysiskt våld är det vanligt med kluvna k...

  Anmäl dig här – senast 14 augusti

 • 11 13 sep 2024 Klocka som ikon För tider, se program
  Regional samverkanskurs 2024 Tre dagar med fokus på samverkan vid samhällsstörningar i hela hotskalan. Kursen ger även en ökad kunskap om regionala strukturer för totalförsvar.

  Anmäl dig här – senast 16 augusti

 • 11 sep 2024 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  GIS-stöd för små avlopp Välkommen till en webbutbildning om hur du använder GIS-stödet för små avlopp vid bedömning av skyddsnivån i samband med prövning av små avlopp. Vi lär dig hur verktyget är uppbyggt och hur du kan anv...

  Anmäl dig här – senast 6 september

Djur

Nu vandrar laxen

Fiskräknarna i Jokkfall och Linafallet är på plats. Här kan du följa flera fiskarters vandring på sin färd uppströms.

biodling

Djur

Biodling

Är du biodlare, eller ska du starta eller ta över en biodling i Norrbotten eller Västerbotten? Då behöver du anmäla biodlingen och var den finns till Länsstyrelsen.

illustration över Norrbottens-karaktäristiska element

Om oss

Aktuella tillståndsprocesser

Ta del av länets aktuella tillståndsprocesser, få status i ärendet och enkel åtkomst till de senaste offentliga handlingarna kopplat till dem.

NYHETER

 • 2024-06-10

  Länsstyrelsen sammanfattar fisketillsynen under vårvinterns fjällfiskesäsong

  Samtidigt som sommaren äntligen har kommit till stora delar av länet pågår pimpelfisket fortfarande på högt liggande fjällsjöar. Nu när pimpelsäsongen är på sin sluttamp har Länsstyrelsen preliminärt sammanfattat resultaten från vårvinterns fisketillsyn i fjällområdet. Totalt har runt 450 personer kontrollerats av Länsstyrelsens fisketillsynsmän och så gott som samtliga har haft giltiga fiskekort och fiskat enligt reglerna.

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss