en man med mobil försöker få uppkoppling

Beredskapsveckan

Vecka 39 är Sveriges årliga beredskapsvecka. I år är temat ÖVA! Syftet med att öva är att öka vår motståndskraft inför kriser och krig. Under veckan kan du utmana dig själv i att klara sju dagar utan el – oförberedd. Länsstyrelsen genomför Beredskapsveckan som en del av sitt arbeta med att stärka Norrbottens - och Sveriges - krisberedskap och totalförsvar.

KALENDER

 • 13 30 sep 2023 nov 2023 Klocka som ikon Heldag
  Dricksvattenförsörjning under höjd beredskap Länsstyrelsen bjuder in till en utbildning om dricksvattenförsörjning under höjd beredskap i syfte att inspirera och ge stöd till kommunerna i deras arbete med kontinuitetshantering och planering.

  Ingen anmälan krävs

 • 05 06 okt 2023 Klocka som ikon 09.00 - 13.30
  Samhällsbyggnadsdagarna 2023 Konferensen riktar sig särskilt till dig som arbetar med samhällsbyggnadsfrågor i länets kommuner. Under två dagar i oktober erbjuder vi dig en möjlighet att hämta kunskap och inspiration samt utbyta ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 okt 2023 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Attraktiva och hållbara livsmiljöer i Norrbotten, workshop 2 Hur skapar vi ett län som attraherar kompetens och nya invånare samtidigt som de som redan bor här känner sig inkluderade? Länsstyrelsen välkomnar till andra av en serie av tre dialogmöten och worksho...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 10 okt 2023 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Förslag till ändrad havsplan för Bottniska viken Välkommen till informationsmöten om förslag till ändrad havsplan för Bottniska viken. Mötena hålls i Luleå, Örnsköldsvik och Gävle.

  Anmäl dig här – senast 2 oktober

foto: länsstyrelsen

Djur

Fiska i fjällen

Vill du fiska i fjällen? För att fisket ska vara långsiktigt hållbart finns olika fiskeregler och lokala fiskebestämmelser som du behöver hålla dig till.

Klimatklivet.

Miljö och vatten

Klimatinvesteringsstöd

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Sista dagen för ansökan om investeringsstöd från Klimatklivet är den 29 september.

Samhälle

Var beredd om krisen kommer

Hur kan du förbereda dig om krisen kommer? Ta reda på vad som är händer vid en samhällsstörning och vad Länsstyrelsens roll är.

älgko med älgkalv höstlig skog. Fort: Mostphotos

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten.

fjällripa i sommarteckning, brun och vit. Foto:mostphotos

Djur

Jakt i fjällen

Nu pågår småviltsjakt på statens mark i Norrbottensfjällen, för alla med tillstånd. Här finns information om regler, jakttider och hur du köper tillstånd.

en brunbjörn står i en skogsglänta. Foto: Mostphotos

Djur

Björnjakt

70 björnar får skjutas i Norrbottens län och jakten pågår kvoten är fylld. Här finner du samlad information om vilka särskilda regler som gäller och kan hålla dig uppdaterad.

NYHETER

 • 2023-09-28

  Nu kan länets föreningar ansöka om fana eller flagga

  Föreningar och organisationer i Norrbottens län kan ansöka om en svensk fana för utdelning på nationaldagen den 6 juni. An...
 • 2023-09-27

  53 000+ besökare i naturum

  Vårt omtyckta naturum i Abisko har nu stängt för säsongen men du är välkommen tillbaka preliminärt den 1 december.
 • 2023-09-26

  Vi tog guld!

  Ja, det är sant. Vi på Länsstyrelsen i Norrbottens län arbetar dagligen för att alla, oavsett förmåga, ska ha tillgång til...

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss