Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Jörgen Peters blir länsöverdirektör i Västra Götaland

Länsråd Jörgen Peters och Länsstyrelsens entré

Regeringen har utsett Jörgen Peters till ny länsöverdirektör i Västra Götaland efter Lisbeth Schultze, som går i pension. Jörgen Peters tillträder den 2 april och lämnar då Länsstyrelsen i Halland, där han haft motsvarande roll.

Jörgen Peters lämnar Länsstyrelsen i Halland efter 13 år där han först hade tjänsten som beredskapsdirektör och sedan oktober 2014 har haft tjänsten som länsråd.

– Jag är mycket stolt och glad över att ha utsetts till länsöverdirektör vid Länsstyrelsen Västra Götaland. Jag har trivts mycket bra i Halland, inte minst med alla medarbetare och den samverkan som finns i länet säger Jörgen Peters.


– Först och främst vill jag gratulera Jörgen och Länsstyrelsen i Västra Götaland. Jag vill också tacka Jörgen för mottagandet och introduktionen till länet och Länsstyrelsen när jag kom som ny landshövding. Jörgen tillträder redan den 2 april. Länsstyrelsen i Halland är en väl fungerande organisation och vi kommer fortsätta vara en tydlig aktör i länet säger landshövding Anders Thornberg.

Enhetschef Lovisa Ljungberg går nu in som vikarierande länsråd. En rekryteringsprocess kommer att inledas inom kort av Länsstyrelsen där det slutgiltiga beslutet sedan tas av Regeringen.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss