17 apr 2024 klocka 09.00 - 16.00

Välkommen till en heldagsutbildning i hållbara leder

Bild med texten "On the trail"

Vad är det som gör att vissa stigar och leder bara fungerar år efter år, medan andra leder ibland får så mycket problem så att vi måste stänga av dem? Är det bara för att det är för mycket människor som vill vara ute i naturen? Eller finns det andra faktorer som vi behöver fundera kring?

Frågan har blivit allt mer aktuellt under de senaste åren. Samtidigt som fler människor nyttjar vandrings- och cykelleder sliter även ett förändrat klimat med mer extremväder på lederna. Och med begränsade ekonomiska resurser blir det allt svårare att ständigt reparera leder. Kort och gott – vi behöver både ekonomiskt, socialt och miljömässigt långsiktigt hållbara leder!

Den 17 april bjuder vi in till en heldag med föreläsning och workshops. Om hur vi kan utveckla vår förvaltning och våra perspektiv på stigar och leder, så att fler kan få möjlighet att njuta av naturen på stigar som ger en bra upplevelse. Dagen kommer ledas av Fredric Piper på Cykelfrämjandet som är projektledare och utbildare för hur man skapar fysiskt hållbara leder. Principerna som gör en cykelstig hållbar är de samma för vandringsstigar. Dagen ger oss möjlighet att lära från ett lite annat perspektiv men kommer fokusera på den hållbara stigen, oavsett användare. Vi träffas på Vallåsen fritidsanläggning på Hallandsåsen där väldigt mycket händer just nu - så vi kommer hitta många bra exempel att diskutera utifrån på plats.

Under förmiddagen blir det föreläsningar och diskussioner inomhus och efter lunch kommer vi göra övningar och föra samtal i fält och titta på olika fall där principerna kring hållbarhet kan hjälpa oss i vår förvaltning och utveckling av leder. Så kläder efter väder!

Varmt välkomna!

Praktiskt information:

När: 17/4, kl. 9-16 – kaffe serveras från kl. 8.30

Anmälan och frågor: anmälan senast den 12 april via mejl: fredric.piper@cykelframjandet.se Vid frågor kan ni även ringa Fredric på 0735 15 32 40.

Målgrupp: Alla som planerar, förvaltar och sköter leder på myndigheter, kommuner, föreningar samt entreprenörer.

Arrangör: Utbildningsdagen arrangeras av Länsstyrelserna i Skåne och Halland i samarbete med Cykelfrämjandet.

Var:
Vallåsen Fritidsanläggning, Yllevad 154, Våxtorp, Laholms kommun
Kostnad:
Utbildningen samt kaffe är gratis. Alla deltagare ska ta med en egen lunchlåda (kan värmas på plats) och sitt eget fikabröd.
Sista anmälningsdag:
12 apr 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss