19 sep 2023 klocka 08.30 - 12.00

Aktörsmöte - samordning gällande infrastruktur för elfordon och förnybara drivmedel

En lastbil på en landsväg.

Länsstyrelsen tillsammans med Energicentrum Gotland planerar, liksom de senaste åren, ett samordningsmöte om arbetet med infrastruktur för elfordon och förnybara drivmedel. Syftet är att diskutera hur vi kan öka omställningstakten bort från det fossila. I år är fokus på dialog angående utbud och efterfrågan på Gotland med inriktning mot tyngre transporter.

Vi vill bjuda in dig som är beställare av transporter, transportör eller aktör som tillhandahåller infrastruktur för el och förnybara drivmedel till mötet. Ert deltagande är avgörande för att bidra till ett givande möte, så att hela värdekedjan har möjlighet att diskutera och hitta lösningar tillsammans.

Tid: 19 september kl. 08:30 – 12:00

Plats: Joda Bar & Kök. Skeppsbron 24, Visby.

För vem? Beställare av transporter, transportörer och aktörer som tillhandahåller infrastruktur för el och förnybara drivmedel till mötet.

Anmälan: Anmäl dig senast den 13 september via anmälningsformuläret nedan.

Allergi? Vi kommer att bjuda på fika. Om du har någon allergi ber vi dig att skicka e-post om detta till agneta.green@lansstyrelsen.se.

Preliminärt program

  • Hej och välkomna
  • Framtidsspaning transporter - riktning inom EU och Sverige, lagstiftning, kommande stöd. Magnus Lindgren, Trafikverket.
  • Panel 1: Köpare/beställare av transporter på Gotland berättar om sin efterfrågan på fossilfria transporter idag och i framtiden. Deltagare i panelen: Stora Coop, Nybergs Entreprenad, Region Gotland, Ryftes Grönsaker, LRF och Cementa. Gemensam diskussion med åhörare.
  • Fika
  • Panel 2: Transportörer på Gotland berättar om sin efterfrågan på infrastruktur av fossilfria drivmedel idag och i framtiden. Deltagare i panelen: Gotlands Åkericentral, DB Schenker, Nybergs Entreprenad, Nordkalk, KEGES, EB Road Cargo och Roma Grus. Gemensam diskussion med åhörare.
  • Panel 3: Aktörer inom infrastruktur för el och förnybara drivmedel berättar om sina planer idag och i framtiden. Deltagare i panelen: St1, Biogas Gotland, Energifabriken, GEAB, Norwegian Hydrogen, Region Gotland och MyReload. Gemensam diskussion med åhörare.
  • Diskussion om utbud och efterfrågan. Hinder och möjligheter som identifierats idag. Finns det frågor som behövs tas vidare? Hur? Av vem?

För bakgrund till mötet se dokumentet Plan för arbetet med infrastruktur för elfordon och förnybara drivmedel Länk till annan webbplats.

Vid frågor kontakta: agneta.green@lansstyrelsen.se

Var:
Joda Bar & Kök. Skeppsbron 24, Visby
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
13 sep 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 13 september klockan 23.59.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss