Länsstyrelsen Värmland – Värmland

Orolig kvinna.

Oro för omvärldsläget

Många känner oro inför omvärldsläget, med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Här samlar vi några länkar till relevant information.

KALENDER

 • 31 maj 2022 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Länsstyrelsens Integrationsnätverk – fokus Ukraina Länsstyrelsens integrationsnätverk den 31 maj kommer att ha fokus på situationen i Ukraina, och särskilt på stödinsatser rörande utbildning och språkkunskaper i svenska.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

 • 01 jun 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Investera i barns hälsa och utveckling Välkommen till en webbsändning med information om föräldraskapsstöd som verktyg i det förebyggande arbetet mot kriminalitet, missbruk, våld, psykisk ohälsa och utanförskap.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

 • 02 jun 2022 Klocka som ikon 08.30 - 16.00
  Jämställdhetskonferensen Genius Glöm inte att boka av 2 juni i era kalendrar då Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland bjuder in till en av Sveriges största jämställdhetskonferenser.

  Anmäl dig här – senast 23 maj

 • 15 jun 2022 Klocka som ikon 10.00 - 14.00
  Studiebesök vid Vindparker i Sunne kommun – Södra och Norra Länsmansberget Den 15 juni kl.10:00 – 14:00 bjuder Länsstyrelsen in till ett studiebesök i Sunne kommun, där vindparkerna i Södra Länsmansberget uppfördes under 2020 och vid Norra Länsmansberget är under byggnation.

  Anmäl dig här – senast 7 juni

Stenig strandkant vid Hammarö sydspets, i tidigt morgonljus. 

Utflyktsguiden

Sol, vind och vatten, spår av historien och vildmarken som kallar. Det finns mycket att upptäcka i Värmland. I vår utflyktsguide hittar du 38 av länets natur- och kulturupplevelser.

Illustration av coronavirus. Copy CDC/Alissa Eckert

Corona inte längre klassad som allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom

Sedan den 1 april klassas covid-19 inte längre som en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom. Läs mer om vad detta innebär på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Fält av gullvivor med liten röd bod i bakgrunden. 

Natur och landsbygd

Sök pengar för lokala naturvårdssatsningar

Har ni som kommun ett projekt på gång inom naturvård, friluftsliv eller folkhälsa? Sök LONA-bidrag senast 2 september 2022.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Samhälle

Barns oro för omvärldsläget

Det är många barn som känner oro med anledning av kriget i Ukraina. Som vuxen kan du behöva strategier för att stötta barnen och hjälpa dem hantera sin oro. Här hittar du tips och råd.

Om oss

E-tjänster och blanketter

Hos oss kan du utföra många ärenden via e-tjänster eller blanketter online. När du använder våra e-tjänster kan du spara ditt arbete och fortsätta senare.

NYHETER

 • 2022-05-20

  Yrkesväg Värmland 

  Den 20 maj arrangerades avslutskonferens för projektet Yrkesväg Värmland. Projektet har pågått augusti 2020 – juni 2022. Utvärderingen av projektet visade på positiva resultat.
 • 2022-05-11

  Kunskapen om invasiva arter ökar men fler behöver agera för att hindra spridning

  De flesta i Sverige känner nu till invasiva främmande arter. Kunskapen om vad man ska göra med dessa arter har ökat men må...
 • 2022-05-02

  Mot strömmen - en film om Klarälvslaxen

  Det svensk-norska EU/Interreg-projektet, Två länder – én elv , har löpt mellan 2017 och 2021, och är precis avslutat. Fi...
 • 2022-04-29

  Stoppa kvarkan

  Första veckan i maj uppmärksammar vi sjukdomen kvarka, en smittsam luftvägssjukdom som drabbar hästar och kan göra dem svå...