Regional livsmedelsstrategi Västernorrland
Den regionala livsmedelsstrategin anger regionala prioriteringar och visar hur livsmedelskedjan i Västernorrlands län kan bidra till att uppnå den vision och de mål för länet som gemensamt tagits fram i vår regionala utvecklingsstrategi. Utifrån de tre målområden som angivits i den nationella livsmedelsstrategin kommer vi i länet att koncentrera våra insatser kommande år. Vi ska bland annat arbeta för: Ett ökat förtroende mellan myndigheter, näringsliv och konsumenter. Mer västernorrländsk mat i den privata och offentliga måltiden. Ökad samverkan för kompetensförsörjning och produktutveckling. Det är i bred samverkan som strategin tagits fram. Länsstyrelsen Västernorrland, Region Västernorrland och Lantbrukarnas Riksförbund Västernorrland har ingått i det operativa projektsekretariatet.

Om publikationen
- Publiceringsår:
- 2021
- Publikationstyp:
- Strategi
Ämnen:
- Energi
- Klimat
- Lantbruk
- Landsbygd
- Livsmedelskontroll