Platsens smaker
Rapporten "Platsens smaker" består av två delar. Del 1 ger en översiktlig bild över länets natur- och kulturgeografi, lantbruksproduktion, råvaror, samhällsutveckling och tekniska nyheter. Studien gör nedslag vid tiden för sekelskiftena 1800 och 1900 och utvecklingen däremellan. Del 2 innehåller vad man faktiskt åt – hur råvarorna användes och tillagades vid samma tidsnedslag. Den beskriver hur restaurangkulturen växte fram i Stockholm under 1800-talet, och det mer speciella kosthållet i Stockholms skärgård. Slutligen görs en presentation av karaktäristiska och unika produkter från länet. Rapporten vänder sig till primärproducenter, livsmedelsförädlare och dem som utvecklar turism i Stockholms län.

Om publikationen
- Publiceringsår:
- 2015
- Publikationstyp:
- Rapport
Ämnen:
- Djurhållning
- Föreningar
- Lantbruk
- Landsbygd
- Näringsliv
- Näringslivsutveckling
- Projektstöd
- Skärgård