Platsens smaker

Rapporten "Platsens smaker" består av två delar. Del 1 ger en översiktlig bild över länets natur- och kulturgeografi, lantbruksproduktion, råvaror, samhällsutveckling och tekniska nyheter. Studien gör nedslag vid tiden för sekelskiftena 1800 och 1900 och utvecklingen däremellan. Del 2 innehåller vad man faktiskt åt – hur råvarorna användes och tillagades vid samma tidsnedslag. Den beskriver hur restaurangkulturen växte fram i Stockholm under 1800-talet, och det mer speciella kosthållet i Stockholms skärgård. Slutligen görs en presentation av karaktäristiska och unika produkter från länet. Rapporten vänder sig till primärproducenter, livsmedelsförädlare och dem som utvecklar turism i Stockholms län.

Publikationens omslagsbild

Om publikationen

Publiceringsår:
2015
Publikationstyp:
Rapport

Nyckelord:

  • Djurhållning
  • Föreningar
  • Lantbruk
  • Landsbygd
  • Näringsliv
  • Näringslivsutveckling
  • Projektstöd
  • Skärgård

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

https://www.lansstyrelsen.se/publikation?entry=_2015__78&context=39