Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

Om oss

Kungaparets jubileumsbesök i Nyköping

Den 9 februari besöker H.M. Konungen Södermanland och residensstaden Nyköping, som en del av firandet av 50 år på tronen.

Djur

Älgjakt 2022

Den 8 oktober startade älgjakten i länet. Här finns information om jakttider, fällavgifter, hur du rapporterar fälld älg och hur du ska slutrapportera älgjakten.

Skärpt läge - podd om civilt försvar

Lyssna på länsstyrelsernas podd "Skärpt läge" som hanterar frågor som civilt försvar, Sveriges beredskap, försvarsvilja och hemberedskap.

NYHETER

 • 2023-02-01

  Duvpest konstaterad i Södermanlands län

  Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) har den 30 januari konstaterat duvpest hos två döda duvor i Eskilstuna kommun. Viruset kan smitta andra fågelarter och hos hönsfåglar ge upphov till den allvarliga smittan newcastlesjuka. Alla som håller fågel i länet uppmanas att vara extra uppmärksamma.
 • 2023-01-31

  Kungaparets jubileumsbesök till Nyköping den 9 februari

  H.M. Konungen firar 50 år på tronen. I samband med det reser Kungaparet till alla län i Sverige. Södermanland och residens...
 • 2023-01-26

  Fågelinfluensa hos vild fågel har konstaterats i Södermanlands län

  Ett fall av högpatogen fågelinfluensa har konstaterats hos en duvhök i Nyköpings kommun. Duvhöken påträffades död i slutet...
 • 2023-01-20

  Investeringar i biogasproduktion ökar försörjningstryggheten

  Biogasproduktion är det område som blivit beviljat mest stöd från Klimatklivet i Södermanlands län under 2022. Strax över ...