Länsstyrelsen Södermanland – Södermanland

Information om covid-19

Här hittar du information om coronaviruset covid-19 och länkar till ansvariga myndigheter.

KALENDER

 • 31 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Introduktionsdag kring hasardspelsyndrom och om kognitiv beteendeterapi KBT som ... Välkommen på en introduktionsdag utifrån manualen ”Till Spelfrihet” som bygger på kognitiv beteendeterapi vid spelmissbruk.

  Anmäl dig här – senast 24 januari

 • 03 feb 2022 Klocka som ikon 18.00 - 20.30
  Dikalvsproduktion:Erfaträff 1 Välkommen på ERFA-träffar för dikalvsproducenter i Södermanlands län!

  Anmäl dig här – senast 28 januari

 • 07 21 feb 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Grundkurs i behandling av hasardspelsyndrom Utbildningens mål är att lära ut olika pedagogiska verktyg och modeller för att kunna behandla personer med ett överdrivet spelande.

  Anmäl dig här – senast 31 januari

 • 09 feb 2022 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Webbinarium om Klimatklivet Välkommen till ett webbinarium den 9 februari om Klimatklivet med temat stöd till energikonverteringar, elektrifiering och automatisering i jordbruket. Träffen erbjuder inspiration, kunskap och handfa...

  Anmäl dig här – senast 6 februari

Om oss

Ny ansökningsomgång för stöd till näringsidkare

Nu startar en ny ansökningsomgång för omsättningsstöd för enskilda näringsidkare. Det vänder sig till personer som har varit sjukskrivna eller föräldralediga. Sista ansökningsdag är 15 januari 2022.

Bo och leva

Ny information till privatpersoner gällande solcellsstödet

Här finns senaste informationen till privatpersoner angående solcellsstödet och vårändringsbudgeten. Sidan uppdateras i takt med att Länsstyrelsen får mer information.

Djur

Nytt fall av fågelinfluensa i Södermanlands län

Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) i Uppsala har konstaterat högpatogen fågelinfluensa hos tama höns i Flens kommun. Prover transporterades till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).

Stendörren 50 år logga.

Besöksmål

Stendörrens naturreservat fyller 50 år

Sökes: dina upplevelser från Stendörren. En sagolik bild av solnedgången? Ett frieri? En speciell utflykt med familjen? Dela med dig av din upplevelse till Stendörrens jubileumsutställning.

Foto: Elin
Hultman

Om oss

Årets uppföljning av miljömålen är här

Varje år gör alla 21 länsstyrelser en miljömålsuppföljning som visar hur det egna länet ligger till för att nå de 16 miljömålen och vilka åtgärder som genomförts. Årets uppföljning är nu här.

Stendörren

Besöksmål

Nu kan man anmäla intresse för att hyra stuga på Stendörren

Nu kan du anmäla intresse för att hyra stugorna på Stendörren i sommar och under storhelger under våren. Fyll i anmälningsformuläret senast den 15 februari så är du med i utlottningen!

NYHETER

 • 2022-01-20

  Minimeringsmästare från Sörmland tar sig an matsvinnet

  Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och kl...
 • 2022-01-19

  Länsstyrelsernas uppföljning för vecka 49 till vecka 2: Deltagartak införs för evenemang

  Länsstyrelserna rapporterar att många verksamheter följer den tillfälliga covid-19-lagen och har förmåga att snabbt ställa...
 • 2022-01-12

  Tillsammans med näringslivet mot brott och otrygghet

  Idag lanseras en ny guide framtagen av Polisen, Brå, Länsstyrelserna och Svenskt Näringsliv som heter Tillsammans med näri...