Aktuella varningsmeddelanden i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

21 maj 2024 klocka 14.00 - 16.00

Ungas livsvillkor i framtidens Norrbotten

Ängsull och fjäll under dramatisk himmel.

Foto: Maskot Bildbyrå/Johnér

Välkommen till en eftermiddag med fokus på barn och ungas delaktighet och vad som behövs för att Norrbotten ska vara en plats där unga vill bo eller komma tillbaka till.

Föreläsningar och samtal med utgångspunkt i två aktuella rapporter

"Ungas röster från landsbygden - utmaningar, möjligheter och lösningar" är en nysläppt rapport från Youth 2030 Movement som bygger på föreningens träffar med tusentals unga från 52 landsbygdskommuner runtom i landet. Unga som växer upp i landsbygder möter särskilda utmaningar kopplat till grundläggande levnadsvillkor som fritidsaktiviteter, utbildning, vård och kollektivtrafik. Samtidigt finns det en stark lokalpatriotism och många vill bo kvar på den plats där de vuxit upp. Linda Tjälldén, projektledare för satsningen Youth Up North, berättar om lärdomar från vårt arbete, vad unga tycker är viktigast och vilka lösningsförslag unga själva ser kring vad kommuner och andra lokala aktörer kan göra för att förbättra situationen.

Samhällsomvandling på ungas villkor – med idrottsrörelse, näringsliv och offentlig sektor” är framtagen av Kairos Future på uppdrag av RF-SISU Norrbotten och slår fast vikten av samverkan för social hållbarhet i samhällsomvandlingen. Det räcker inte med industri, vägar, bostäder och arbetskraft. Livet mellan husen får inte glömmas bort, och idrottsrörelsen och unga har nyckelroller i förverkligandet av det goda livet. RF-SISU berättar om rapporten och hur man arbetar vidare med dess slutsatser.

Arrangör

Länsstyrelsen i Norrbotten i samarbete med Region Norrbotten, RF-SISU Norrbotten och Youth 2030 Movement.

Frågor?

Har du frågor om evenemanget? Kontakta Kristine Lejonklou vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Fotografering

Länsstyrelsen kan komma att fotografera och filma detta evenemang för att använda bilderna och filmerna i sina kommunikationskanaler och i sociala medier. Prata med personal på plats om du har någon invändning mot att synas i bild.

Anmälan

Anmäl dig i formuläret nedan.

Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan, om du vill utse en ersättare eller avboka din plats. Det är viktigt att du hör av dig om du får förhinder så kan din plats erbjudas till någon annan.

Var:
Kulturens hus, Skeppsbrogatan 17, 972 31 Luleå
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
08 maj 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 8 maj klockan 12.00.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Vill du utse en ersättare eller avanmäla dig?
Kontakta oss via e-post

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss