Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

23 maj 2024 klocka 09.30 - 15.00

Rådet för gestaltad livsmiljö i Norrbotten

Två vuxna och två barn fiskar från en brygga i kvällssol.

Foto: Maskot bildbyrå/Johnér

Länsstyrelsen bildar ett råd för gestaltad livsmiljö. Rådets syfte är att vara en samlade kraft och utgöra en långsiktig arena för dialog och samverkan mellan kommunerna, staten och andra aktörer kring frågor som berör samhällsplanering och gestaltad livsmiljö.

Rådet ska verka för kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte samt inspirera och stödja varandra i arbetet med att bevara, utveckla och skapa goda och attraktiva livsmiljöer i Norrbotten. Grunden till rådet har tagits fram tillsammans med kommunerna och andra aktörer i en serie om tre workshops under 2023. Under konferensen redovisas resultat från förra årets arbete.

För vem?

Endast för inbjudna deltagare. Detta första tillfälle riktas till rådets medlemmar. Du som har fått en inbjudan kan anmäla dig i formuläret nedan. Till hösten planeras en öppen aktivitet i anslutning till Länsstyrelsens Samhällsbyggnadsdagar.

Program

  • 9.30: Registrering och frukostmingel
  • 09.50: Introduktion av dagen
  • 10.00: Välkomna
  • 10.15: Presentation av resultat från workshops och konstituerande av Rådet
  • 11.00: Paus
  • 11.05: Inspirationsföreläsning
  • 11.50: Lunch
  • 12.40: Inspirationsföreläsning i kombination med stadsvandring
  • 14.00: Mingel och Kaffe
  • 14.10: Inspirationsföreläsning
  • 14.55: Summering och avslutning

Arrangör

Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Möjlighet att delta i Naturfrukost fredag 24 maj kl. 7.30-9.30

Starta fredagen på bästa möjliga sätt genom att samla kraft i naturen! Förutom att vi bjuder på frukost i en härlig miljö bjuder vi också på kunskaper om varför vi mår bra i naturen och varför den vardagsnära naturen är så viktig när vi ska skapa hållbara samhällen. Biverkningar kan vara minskad stress, lägre blodtryck och ett glatt humör!

Anmäl intresse i samband med att du anmäler dig till konferensen. Begränsat antal platser på detta event – först till kvarn!

En buss kommer att avgå från Kulturens hus kl 7:30 och vi är åter senast 9:30. Vi bjuder på en enklare frukost utomhus i ett närbeläget naturområde. Kläder efter väder!

Mer information om Naturfrukost

Frågor?

Har du frågor om evenemanget? Kontakta ansvarig vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Fotografering

Länsstyrelsen kan komma att fotografera och filma detta evenemang för att använda bilderna och filmerna i sina kommunikationskanaler och i sociala medier. Prata med personal på plats om du har någon invändning mot att synas i bild.

Anmälan

Anmäl dig i formuläret nedan.

Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan, om du vill utse en ersättare eller avboka din plats. Det är viktigt att du hör av dig om du får förhinder så kan din plats erbjudas till någon annan.

Ikoner mot en färgglad bakgrund

Länsstyrelseveckan

Konferensen är en del av Länsstyrelseveckan, en serie konferenser som lyfter vårt arbete med Norrbottens hållbara utveckling inom olika områden.

Länsstyrelseveckan 2024

 

Var:
Kulturens hus, Skeppsbrogatan 17, 972 31 Luleå
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
07 maj 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 7 maj klockan 23.30.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Vill du utse en ersättare eller avanmäla dig?
Kontakta oss via e-post

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss