Aktuella varningsmeddelanden i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

21 maj 2024 klocka 13.00 - 16.00

Kommunal- och regionrådsgruppen (KRG)

Kraftledning i siluett mot orange himmel.

I Kommunal- och regionrådsgruppen ingår alla kommunal- och regionråd från Norrbottens län. Gruppen träffas och samverkar kring dagsaktuella strategiska frågor.

Kommunal- och regionsrådsgruppen leds av landshövdingen och har funnits sedan 90-talet. Det övergripande syftet med gruppen är samverkan och samarbete. På dagordningen till mötet den 21 maj ligger fokus på frågor som rör social hållbarhet, som exempelvis jämställdhet, ungdomars inflytande, brottsförebyggande arbete, integration och jämställdhet. Mötet är slutet för kommunal- och regionrådsgruppen och förläggs till Länsstyrelseveckan för att gruppen på ett samlat sätt ska kunna ta del av även andra möten och konferenser och knyta kontakter med andra samhällsaktörer.

I gruppen diskuteras vanligen dagsaktuella och strategiska frågor för Norrbottens län och i förekommande fall tas särskilda initiativ för att stärka den hållbara utvecklingen för länet. Exempel på frågor som kan stå på dagordningen är frågor som rör samhällsplanering, regional utveckling, hållbar utveckling, infrastruktur, arbetsmarknadsfrågor, befolkningsutveckling, tillväxtfrågor, näringslivsutveckling, utbildning, forskning och innovationer med flera, eller andra områden som driver en samhällsutveckling framåt.

Mötena utgör en samlad kontaktyta på hög-nivå mellan Länsstyrelsen med sitt statliga uppdrag och kommuner och region med sina respektive uppdrag. Frågorna rör flera olika politikområden eller sakfrågor, ur ett ekonomiskt-, socialt och miljömässigt perspektiv, i linje med Agenda 2030. För Länsstyrelsen både följer och stödjer samverkan i gruppen myndighetens uppdrag såsom det formuleras i Förordning (2017:868) med länsstyrelseinstruktion.

I gruppen ingår alla kommunalråd, såsom kommunstyrelsens ordföranden samt vice ordföranden. Från Region Norrbotten ingår regionråden. Till mötena inbjuds även tjänstepersoner från Norrbottens Kommuner och Region Norrbotten. Kommunal- och regionrådsgruppen samordnas av länsledningen vid Länsstyrelsen. Mötena hålls 4-5 gånger år och under åren har några gemensamma studieresor även anordnats. Vissa år har även länets kommunchefer deltagit.

Arrangör

Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Frågor?

Har du frågor om evenemanget? Kontakta ansvarig vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Fotografering

Länsstyrelsen kan komma att fotografera och filma detta evenemang för att använda bilderna och filmerna i sina kommunikationskanaler och i sociala medier. Prata med personal på plats om du har någon invändning mot att synas i bild.

Anmälan

Inbjudna deltagare får en länk till anmälan.

Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan eller om du vill avboka din plats.

Ikoner mot en färgglad bakgrund

Länsstyrelseveckan

Konferensen är en del av Länsstyrelseveckan, en serie konferenser som lyfter vårt arbete med Norrbottens hållbara utveckling inom olika områden.

Länsstyrelseveckan 2024

 

Var:
Kulturens hus, Skeppsbrogatan 17, 972 31 Luleå
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
02 maj 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss