Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

23 maj 2024 klocka 17.00 - 20.30

Guidad exkursion till Bälingeberget

Utsikt mot en älv från hög höjd.

Utsikt från Bälingeberget. Foto: Frédéric Forsmark, Länsstyrelsen

Följ med på en guidad exkursion med biologen Frédéric Forsmark och lär dig mer om vad som kännetecknar gammelskogen och landskapet utmed Norrbottenskusten.

En buss avgår från Kulturens hus klockan 17.00 och tar oss till Bälingebergets naturreservat cirka 1,5 mil utanför Luleå. Väl framme kommer en guidad skogsvandring att hållas på slingrande stigar genom gammelskogen och upp på berget.

Du kommer att lära dig om skogens ekologi och upptäcka skogen med nya ögon. Uppe på berget väntar milsvid utsikt, en eld och rykande hett kokkaffe! Där kan man fortsätta att ställa frågor och diskutera kring naturskydd och den gamla naturskogen.

Välkommen ut i gammelskogen!

Vi bjuder på kaffe vid elden - medtag egen matsäck

Länsstyrelsen bjuder på kokkaffe, medtag egen matsäck. Det går bra att köra egen bil för att mötas vid Bälingebergets parkering. Exkursionen startar cirka 17.30 och kommer att vara cirka en timme. Bussen kommer vara tillbaka vid Kulturens hus senast 20.30.

Föreläsning om skyddad natur på Kulturens hus

Innan exkursionen finns möjlighet att delta i en kort föreläsning om skyddad natur på Kulturens hus. Föreläsningen är öppen för alla men anmälan krävs eftersom det finns ett begränsat antal platser. Anmäl dig via länken nedan.

Skyddad natur - Norrbottens skogar i fokus, program och anmälan

För vem?

Öppen för alla. Anmälan krävs, begränsat antal platser.

Arrangör

Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Frågor?

Har du frågor om evenemanget? Kontakta ansvarig vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Fotografering

Länsstyrelsen kan komma att fotografera och filma detta evenemang för att använda bilderna och filmerna i sina kommunikationskanaler och i sociala medier. Prata med personal på plats om du har någon invändning mot att synas i bild.

Anmälan

Anmäl dig i formuläret nedan.

Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan, om du vill utse en ersättare eller avboka din plats. Det är viktigt att du hör av dig om du får förhinder så kan din plats erbjudas till någon annan.

Ikoner mot en färgglad bakgrund

Länsstyrelseveckan

Konferensen är en del av Länsstyrelseveckan, en serie konferenser som lyfter vårt arbete med Norrbottens hållbara utveckling inom olika områden.

Länsstyrelseveckan 2024

 

Var:
Kulturens hus, Skeppsbrogatan 17, 972 31 Luleå
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
20 maj 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan.

Det finns 13 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 23 maj klockan 12.00.






Färdmedel * (obligatorisk)
Färdmedel


Så hanterar vi dina personuppgifter

Vill du utse en ersättare eller avanmäla dig?
Kontakta oss via e-post

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss