• Det råder eldningsförbud i Kronobergs län från och med klockan 12 den 23 maj 2024. Currently there is a fire ban throughout Kronoberg County. Im Moment gibt es in der ganzen Provinz Kronoberg ein Feuerverbot.

Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

15 jun 2024 klocka 13.00 - 17.00

Bli en bättre vildsvinsjägare, grupp 2

Manlig och kvinnlig jägare.

Foto: Madeleine Pettersson och Marcus Bjärneroth.

Välkommen på utbildningsdag (halvdag) i vildsvinsjakt där du får fördjupad förståelse för vildsvinsjakt och praktiska tips för rörligt skytte.

Kursen är indelad i en teoridel och en praktisk del. Du kommer få teori om skytte, ammunition, säker jakt, utrustning, vildsvinets anatomi och metodik samt övning i skytte på rörligt vilt.

Planera för flexibel klädsel. En del av utbildningen sker inomhus men skyttet är utomhus. Smidiga kläder som du kan röra dig bekvämt i rekommenderas. Ta med eget inskjutet gevär och hörselskydd. Om du saknar gevär kan du kontakta Mattias Johannesson. För att få låna vapen krävs licens motsvarande det vapen man lånar.

Efter avslutad kurs får du ett diplom.

Vi bjuder på fika.

Kursen är uppdelad i två grupper, första gruppen är på förmiddagen och andra gruppen är på eftermiddagen. Denna anmälan är till dig som vill vara med på eftermiddagen. Antal platser är begränsat till 10 personer per grupp.

Om det inte finns platser kvar kan du skicka till mattias.johannesson@lansstyrelsen.se för att hamna på reservlista.

Medverkande

Madeleine Pettersson har gjort sig känd som jägare, tävlingsskytt, youtuber, föreläsare och poddare. Med en passion för jakt delar hon generöst med sig av sina omfattande erfarenheter inom jakt och skytte samt sina spännande jaktresor genom Europa och Afrika.

Marcus Bjärneroth har bakgrund som jaktjournalist och marknadsdirektör på Garmin Norden med fokus på jakt. Marcus delar generöst med sig av sina omfattande kunskaper om teknik och teori relaterat till jakt. Han är inte bara en erfaren jägare utan också en passionerad matlagningsentusiast.

Välkomna hälsar Mattias Johannesson Länsstyrelsen Kronoberg.

Detta är en kurs som finansieras av vildsvinspaketet. Vildsvinspaketet är ett uppdrag som regeringen har gett till Länsstyrelsen. Vildsvinspaketet är en del av den nationella livsmedelsstrategin. Syftet är att öka avsättningen av vildsvinskött med bibehållen livsmedelssäkerhet. Syftet med denna kurs är att minska antalet skadeskjutningar och få ut mer vildsvinskött som livsmedel.

Var:
Åbogen skjutbana 1820, 343 90 Älmhult.
Kostnad:
Skyttekursen är kostnadsfri men behöver du köpa ammunition betalar du den på plats.
Sista anmälningsdag:
30 maj 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns inga lediga platser kvar.
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss