03 apr 2024 klocka 08.30 - 16.00

Kriskommunikationskonferens 2024

Kollage av porträtt på talarna. Krissamverkan Kronobergs logotyp.

Välkommen till årets kriskommunikationskonferens med temat ”yttre påverkan”.

Den 3 april är det dags för årets kriskommunikationskonferens som har det aktuella temat ”yttre påverkan”. Under dagen kommer vi att få lyssna på fem olika föreläsare som berättar om sina erfarenheter av yttre påverkan från olika perspektiv.

AG Kriskom i Krissamverkan Kronoberg arrangerar konferensen.

Program

 • 8.30 Kaffe och incheckning
 • 9.00 Landshövding Maria Arnholm hälsar välkommen
 • 9.10 Föreläsning 1: Sverigebilden utomlands och LVU-kampanjen,
  Emma Ricknell, statsvetare och forskare på Linnéuniversitetet
 • 10.00–10.30 Paus med kaffe och mingel
 • 10.30 Föreläsning 2: Vem ljuger – och vem kan avgöra vad som är sant? Anton Lif, senior rådgivare cybersäkerhet och totalförsvar på Combitech. Anton Lif kommer att ge exempel på händelser och trender inom området påverkansoperationer och desinformation med fokus på möjliga hot, risker och utmaningar kopplat till offentlig sektor och dig som kommunikatör. Under passet varvas föredrag med gruppdiskussioner och eventuellt en mindre övningsuppgift.
 • 11.30 Kort paus
 • 11.40 Föreläsning 3: Hur har internet blivit så polariserat? Jonathan Lundberg, författare
 • 12.30–13.45 Lunch
 • 13.45 Föreläsning 4: Så har vi arbetat för att öka tilliten och motverka desinformation mot socialtjänsten, Ylva Carlheim-Gyllensköld, enhetschef på Socialstyrelsens kommunikationsavdelning
 • 14.35 Kort paus
 • 14.45 Föreläsning 5: Desinformationskampanjen mot socialtjänsten – reflektioner och lärdomar från Göteborgs Stad, Lena Carlsson, kommunikatör på socialförvaltningen Nordost, Göteborgs Stad och Maria Lindholm, enhetschef på utredningsenhet inom avdelningen barn och unga, socialförvaltningen Nordost.
 • 15.30 Sammanfattning av dagen
 • 16.00 Slut

Om föreläsarna

Porträtt Emma Ricknell.

Emma Ricknell, lektor i statsvetenskap och postdoktor inom kunskapsmiljön En ifrågasatt demokrati vid Linnéuniversitetet i Växjö. Emma forskar bland annat om sociala medier och onlineforum med fokus på desinformation och extrema uttryck.

Porträtt Anton Lif.

Anton Lif, senior rådgivare cybersäkerhet och totalförsvar på Combitech, ett oberoende bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. Tidigare så arbetade Anton vid Försvarsmaktens förband för psykologiska operationer (psyops), där han varit med och byggt upp förmågan i Sverige.

Porträtt Jonathan Lundberg.

Jonathan Lundberg, författare och tidigare journalist. Han är bland annat författare till boken ”Från världskrig till nätkrig: Hundra år som formade internet”, som gavs ut 2021. Våren 2023 var Lundberg med och startade Författarförbundets yttrandefrihetsgrupp.

Ylva Carlheim-Gyllensköld

Ylva Carlheim-Gyllensköld, enhetschef på Socialstyrelsens kommunikationsavdelning, har tjugo års erfarenhet av att arbeta med strategiska kommunikationsfrågor på Stockholms universitet, Länsstyrelsen i Örebro, Naturvårdverket och Socialstyrelsen.

Porträtt Lena Carlsson.

Lena Carlsson, kommunikatör i socialförvaltningen Nordost, Göteborgs Stad. Lena har mångårig erfarenhet som kommunikatör i offentlig förvaltning och har de senaste åtta arbetat både för socialförvaltningen och med förvaltningsövergripande uppdrag där kriskommunikation ingår som en naturlig del av arbetet.

Porträtt Maria Lindholm.

Maria Lindholm, enhetschef på utredningsenhet inom avdelningen barn och unga, socialförvaltningen Nordost. Maria har arbetat en längre tid inom avdelningen barn och unga, de senaste fem åren i Angered.

Var:
Konserthuset i Växjö, Västra Esplanaden 10–14
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
15 mar 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 15 mars klockan 23.59.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss