• Det råder eldningsförbud i Kronobergs län från och med klockan 12 den 23 maj 2024. Currently there is a fire ban throughout Kronoberg County. Im Moment gibt es in der ganzen Provinz Kronoberg ein Feuerverbot.

Risk för skogsbrand i Kronobergs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

17 apr 2024 klocka 10.00 - 11.00

Det får inte existera - om unga hbtq-personers utsatthet i familjer med hedersnormer

Ett par håller handen och går uppför en trappa.

Välkommen till webbinarium där du får ta del av resultaten från rapporten Det får inte existera, om unga hbtq-personers utsatthet för hedersrelaterat våld och förtryck samt omvändelseförsök.

Innehåll

Anna Berglund, utredare på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor presenterar under föreläsningen resultaten från rapporten Det får inte existera: Unga hbtq-personers utsatthet för hedersrelaterat våld och förtryck samt omvändelseförsök. I föreläsningen presenteras unga hbtq-personers erfarenheter av att leva i familjer med hedersnormer och hur de anpassar sig efter familjens krav för att undgå våld eller social exkludering. Föreläsningen belyser även hbtq-personers särskilda utsatthet i en hederskontext, och de hinder som föreligger för dessa unga att söka stöd och hjälp för att förändra sina liv.

Målgrupp

Målgrupp är yrkesverksamma som i sitt arbete kan komma i kontakt med unga hbtq-personer som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

Syfte

Syftet är att erbjuda ny kunskap som kan förbättra förutsättningarna för unga, i mötet med yrkesverksamma.

Genom att delta medverkar du till att stärka kunskapen om de mänskliga rättigheterna samt att uppnå Jämställdhetspolititikens delmål 5 Jämställd hälsa och delmål 6 Mäns våld mot kvinnor ska upphöra, samt Agenda 2030 mål 16 Fredliga och inkluderande samhällen.

Länsstyrelserna i Kalmar, Blekinge, Kronoberg, Halland, Jönköping och Västmanland bjuder in och önskar dig välkommen!

Var:
Digitalt. Zoomlänk skickas ut någon dag innan.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
12 apr 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss