22 mar 2024 klocka 08.30 - 09.00

Nya strömningar inom migrationsområdet och konsekvenser för utsatta grupper

En ung kvinna som gråter  och som håller sina händer framför sitt ansikte

Vill du veta mer om forskning inom migrationsområdet, och vad samhällets aktörer kan göra för att motverka utsattheten? Välkommen till detta webbinarie, som görs i samverkan mellan Linnéuniversitetet, Länsstyrelserna i Kronoberg och Kalmar

Vid detta webbinarie, inom ramen för forum social hållbarhet, får du lyssna till Torun Elsrud, som är docent i sociologi och lektor i socialt arbete vid Linnéuniversitetet. Sedan 2016 har hon forskat om asylsökande människors erfarenheter av det svenska asylmottagandet och om civilsamhällets engagemang för asylsökande ungdomar. Hon kommer att tala om konsekvenser av långvarig otrygg väntan och många avslag för människors förmåga att känna tillhörighet, hopp och framtidstro. Webbinariet mynnar ut i ett samtal med Susanne Hallström och Zeynab Mohamed från länsstyrelserna om vad samhällets aktörer kan göra för att motverka denna utsatthet.

 

Målgrupp?

Du som arbetar med eller är intresserad av frågor inom social hållbarhet i en kommun, region, myndighet eller i civilsamhället.

Hur deltar jag?

Du behöver inte föranmäla dig, bara anslut via Zoom-länken klockan 08.30 för att följa med i samtalet.

Zoom-länk Länk till annan webbplats.

Vi medverkar!

  • Torun Elsrud, docent i sociologi och lektor i socialt arbete vid Linnéuniversitetet
  • Susanne Hallström, Länsstyrelsen i Kronobergs län
  • Zeynab Mohamed, Länsstyrelsen Kalmar län

Vad är Forum social hållbarhet?

Forum social hållbarhet är digitala, kunskapshöjande inslag i samverkan mellan Länsstyrelsen Kalmar län, Länsstyrelsen i Kronobergs län och Linnéuniversitetet. Temat är olika sakområden inom social hållbarhet, och syftet med forumet är att skapa en mötesplats för kunskapsbyte mellan forskning, teori och praktik. Utgångspunkt för detta tillfälle är forskning inom migrationsområdet.

 

Var:
Digitalt via zoom
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss