23 nov 2023 klocka 16.45 - 19.00

Atilla Yoldas: om machokultur, psykisk ohälsa och jämställdhet

Attila Yoldas Foto: Jülide Yoldas

Välkommen till en inspirerande och tankeväckande föreläsning om machokultur, jämställdhet, psykisk ohälsa och relationer med journalisten, författaren och debattören Atilla Yoldas.

Om föreläsningen

Som en del av En vecka fri från våld bjuder Landshövding Maria Arnholm in till en inspirerande och tankeväckande föreläsning med Atilla Yoldas, på residenset i Växjö. Du som deltar på plats välkomnas till mingel och enklare förtäring från kl. 16.45. Föreläsningen sänds också live via youtube, med start kl. 17.30.

Om Atilla Yoldas

Atilla Yoldas är en prisad och hyllad journalist, aktivist, debattör och författare. Med en vass penna och en skarp röst skapar han förutsättningar för förändring på riktigt. Han vann årets nätängel 2019 och skriver regelbundet om sina hjärtefrågor i sociala medier. Hans instagraminlägg visas mer än fem miljoner gånger i månaden. Atilla var en av finalisterna i årets mångfaldspris 2022, i kategorin kön.

I föreläsningen delar Atilla Yoldas med sig av både kunskap och personliga upplevelser av destruktiva maskulinitetsnormer och dess uppbyggnad. Under de senaste åren har Atilla Yoldas fokus främst varit på jämställdhetsfrågor och i synnerhet destruktiva maskulinitetsnormer, machokultur och mäns våld mot kvinnor. Atilla är också ambassadör för Mind, som ger stöd till människor som lever med psykisk ohälsa. Läs mer på atillayoldas.se Länk till annan webbplats.

Samarbete och målgrupp

Föreläsningen arrangeras i samarbete med RF SISU Småland. Under veckan föreläser Atilla Yoldas på samma tema för länets sjundeklassare. Föreläsningen på residenset riktar sig därför främst till vuxna i ungas närhet inom såväl skol-, fält- och fritidsverksamhet som i föreningslivet samt till föräldrar och vårdnadshavare.

Föranmälan krävs endast om du vill delta fysiskt på residenset i Växjö, se anmälan nedan. Om du vill följa sändningen live via Youtube går du bara in via länken, då ska du inte föranmäla dig.

Var:
Residenset, Stortorget i Växjö samt livesändning via Youtube
Kostnad:
Kostnadsfritt, vi bjuder på enklare förtäring
Sista anmälningsdag:
16 nov 2023

Anmäl dig

Anmälan görs endast om du önskar delta på plats i Växjö. Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 16 november klockan 23.00.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss