Sevärda naturmiljöer i Örebro län

Här kan du söka information om naturreservaten i Örebro län. I vänstermenyn hittar du naturreservaten sorterade kommunvis. Här nedanför på sidan hittar du direktlänkar till alla naturreservaten sorterade i bokstavsordning.

I högerspalten, under rubriken "Karta" kan du hitta en översiktskarta över reservaten i länet. Där finns också bland annat länkar till information på engelska och tyska, samt en temaguide som gör det lättare att orientera sig bland reservaten.

 

Klicka för att komma till Ljusnarsbergs kommun Klicka för att komma till Hällefors kommun Klicka för att komma till Karlskoga kommun Klicka för att komma till Nora kommun Klicka för att komma till Örebro kommun Klicka för att komma till Kumla kommun Klicka för att komma till Lekebergs kommun Klicka för att komma till Degerfors kommun Klicka för att komma till Hallsbergs kommun Klicka för att komma till Lindesbergs kommun Klicka för att komma till Laxå kommun Klicka för att komma till Askersunds kommun
 

 

Information in english.  Naturreservat auf deutsch. 

 

Länk till Naturreservat i Örebro län på Facebook
Naturreservat på Facebook

Sevärda kulturmiljöer

Detaljbild på runstenen i Nasta. Klicka på bilden för att komma till guiden över sevärda kulturmiljöer i Örebro län.

I Örebro län finns många intressanta och sevärda kulturmiljöer. Allt från mäktiga gravfält till välbevarade trästäder. Läs mer om sevärda kulturmiljöer i Örebro län!