Informationscentralen för Egentliga Östersjön - Infobaltic

Informationscentralen informerar om storskaliga händelser och akuta situationer i kust- och havsmiljön inom området för Egentliga Östersjön. Det kan till exempel röra sig om algblomningar, syrebrist, eller fall av större antal döda fåglar, fiskar eller sälar.

Mycket av den information vi sprider kommer från privatpersoner som har hört av sig till oss för att berätta om tex algblomningar. Så hör gärna av dig till oss via telefon, mail eller Facebook!
Stockholm skärgård

Senaste nytt

 

2017-05-23

Ingen tidig algblomning i sikte

Förra året var maj väldigt varm och havstemperaturen steg och vi fick en väldig tidig start på algblomningssäsongen, redan i början av juni. I år har vi istället haft det ganska kallt under maj och havstemperaturerna är blygsamma. Oavsett temperatur så börjar SMHI sin reguljära algövervakning första juni. Vi kommer därmed förmedla en bild av det storskaliga algläget.

För att kunna ge en mer lokalbild av algläget så är vi beroende av att få in rapporter. Skicka gärna en liten rapport till oss om du ser en algblomning antingen via mail eller facebook.  

 

Tidigare nyheter finns under Publikationer och arkiv