Informationscentralen för Egentliga Östersjön - Infobaltic 

Informationscentralen informerar om storskaliga händelser och akuta situationer i kust- och havsmiljön inom området för Egentliga Östersjön. Det kan till exempel röra sig om algblomningar, syrebrist, eller fall av större antal döda fåglar, fiskar eller sälar.

Stockholm skärgård
Fejan, Kapellskär Foto: Gunnar Aneer

Senaste nytt

2015-05-18

Nytt på Informationscentralen för Egentliga Östersjön   Vi som sköter den dagliga verksamheten på informationscentralen är nya från och med i vår. Det är Helena Forslund, Christina Berglind och Sonja Råberg som kommer lägga upp nyheter och svara i telefon framöver. Vi har ändrat lite på hemsidan och skapat en Facebooksida. Gå gärna in och gilla Facebooksidan för att få uppdateringar om våra nyheter samt andra intressanta nyheter som rör Egentliga Östersjön. Vi hoppas även få in många rapporter om algblomningar i Egentliga Östersjön via Facebook vilket kan underlätta för allmänheten att följa algläget och rapportera om algblomningar.  

Informationscentralen för Egentliga Östersjön arbetar inte längre aktivt med främmande arter. För mer information om främmande arter eller för att rapportera in observationer av främmande arter se länkar till höger.  

Skärgårdsstiftelsen har helt tagit över havstulpanvarningarna. På deras hemsida finns aktuella havstulpanvarningar samt information om hur man anmäler sig för att få SMS eller e-post när havstulpanerna har börjat settla och det är dags att tvätta båten.