Naturreservat i Kalmar län

Naturreservat skapas för att skydda och bevara arter och livsmiljöer, återställa eller nyskapa värdefull natur eller för att gynna friluftslivet. Här hittar du länets alla naturreservat, antingen via kartan eller som en lista sorterad efter de val du gör i rutorna till höger

Sök via karta

Get Microsoft Silverlight

Flytta och zooma på kartan genom att dra och dubbelklicka. Naturreservaten är markerade i mörkgrönt och är klickbara för att ta dig till reservatets webbsida.

Fungerar inte kartan?

Prova Sveriges länskarta istället.

För vissa av våra besökare fungerar inte kartorna som används på naturreservatssidorna. Det beror på att vi använder tekniken Silverlight som inte är kompatibel med alla system. Här ser du vilka system som är kompatibla, se ”System Requirements”.  Vi beklagar detta och jobbar på en lösning. Under tiden kan ni använda Sveriges länskarta.

 

 

 

 Bra att känna till

I flera av våra naturreservat är det inte tillåtet att campa eller övernatta. Många undrar varför och oftast beror det på att parkeringsplatser, toaletter och sopkärl endast är anpassade för tillfälliga besökare till området. Reservatets flora och fauna kan också vara en orsak till förbudet. Att sova i husbil eller husvagn är likställt med camping och övernattning men naturligtvis får du parkera din husbil på våra parkeringar vid ditt besök. Tänk på dina medbesökare och visa hänsyn i vår gemensamma natur. Välkommen ut!

camping förbjuden

Kartverktyg för skyddad natur

Naturvårdsverkets kartverktyg skyddad natur (öppnas i nytt fönster)