Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Man tittar ut genom ett fönster och vilar huvudet i handen. Foto: Scandinav Bildbyrå

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

KALENDER

Djur

Råd om vilda djur

Har du hittat en död fågel? Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Vad får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du tips och råd

Bo och leva

Val 2022

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Länsstyrelsen är regional valmyndighet och ansvarar bland annat för den slutliga röstsammanräkningen.

Skogsbrand

Samhälle

Håll koll på brandrisken

Var försiktig om du ska elda. Det är ditt ansvar att elden inte sprider sig. På vår sida om brandrisk och eldningsförbud har vi samlat råd om hur du eldar säkert.

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Om oss

Fågelinfluensa bland vilda fåglar längs västkusten

Det pågår just nu ett utbrott av fågelinfluensa längs västkusten. Om du hittar en döda eller sjuk fågel får du gärna rapportera det till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

Pojke vid fiskevatten. Foto: Amelie Wintzell.

Djur

Fiskeregler

För att skydda och bevara fiskebeståndet finns det regler du behöver känna till. Det handlar till exempel om vilka fiskeredskap du får använda och vilka tider på året du får fiska.

NYHETER

 • 2022-07-27

  Fågelinfluensa bland vilda fåglar längs västkusten

  Det pågår just nu ett utbrott av fågelinfluensa längs västkusten. Risken att människor smittas är låg men ansamlingar av s...
 • 2022-07-20

  Fortsatt risk för vattenbrist trots väntande regn

  Nu väntas nederbörd över länet. Länsstyrelsen påminner ändå dig som tar ut ytvatten om att ha koll på om fortsatt uttag är...
 • 2022-07-13

  Ny entré vid Tresticklans nationalpark i Dalsland

  Naturvårdsverket och Länsstyrelsen i Västra Götaland har byggt en ny huvudentré till Tresticklans nationalpark. Vid den ny...