Man tittar ut genom ett fönster och vilar huvudet i handen. Foto: Scandinav Bildbyrå

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

KALENDER

 • 31 maj 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Fältvandring regenerativt och ekologiskt lantbruk Är du intresserad av hur regenerativa metoder fungerar i ekologisk växtodling? Följ då med oss till Roland Höckert på Godegården så tittar vi och pratar om exempel och erfarenheter.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Kurs: Ta bättre bilder med din mobil 31 maj Är du landsbygdsföretagare och vill lära dig hur du tar bättre bilder med din mobiltelefon? Anmäl dig till vår kurs och få alla förutsättningar för att ta fina bilder som du sedan kan använda i din ve...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 jun 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.10
  Webbinarium: Demokrati och jämlika val Välkommen till ett webbinarium med fokus på jämlika val och det demokratiska utanförskapet. Länsstyrelsen är en regional valmyndighet arbetar med administrativ handläggning av till exempel valdistrikt...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 jun 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Investera i barns hälsa och utveckling Välkommen till en webbsändning med information om föräldraskapsstöd som verktyg i det förebyggande arbetet mot kriminalitet, missbruk, våld, psykisk ohälsa och utanförskap.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

Skogsbrand

Samhälle

Håll koll på brandrisken

Var försiktig om du ska elda. Det är ditt ansvar att elden inte sprider sig. På vår sida om brandrisk och eldningsförbud har vi samlat råd om hur du eldar säkert.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Coronavirus

Samhälle

Covid-19

Länsstyrelsens roll är att säkerställa samverkan och samordning i länet. Vi följer händelseutvecklingen och samverkar med andra myndigheter på nationell och regional nivå.

Äldre vattenkraftverk.

Miljö och vatten

Miljöprövning vattenkraft

Alla vattenkraftverk i Sverige ska ha moderna miljövillkor, enligt miljöbalken. På vår webb hittar du dokument som rör samverkan i de olika prövningsgrupperna.

Djur

Betesförmedling

Har du djur som behöver tillgång till bete? Eller har du kanske mark som skulle må bra av att betas? Länsstyrelsen förmedlar kontakter mellan markägare och djurägare.

Pojke vid fiskevatten. Foto: Amelie Wintzell.

Djur

Fiskeregler

För att skydda och bevara fiskebeståndet finns det regler du behöver känna till. Det handlar till exempel om vilka fiskeredskap du får använda och vilka tider på året du får fiska.

NYHETER

 • 2022-05-20

  Totalförsvaret stärks – Västra Götaland blir en del av Västra civilområdet

  Landets länsstyrelser delas in i sex civilområden från och med den 1 oktober 2022. Förändringen är en del av en större myn...
 • 2022-05-18

  Nu ska framtidens dricksvattenuttag från Göta älv skyddas

  För att skydda dricksvattnet för många av Göteborgsregionens invånare, har Länsstyrelsen beslutat att Göta älv och Vänersb...
 • 2022-05-17

  Stampens kvarn i Alingsås blir byggnadsminne

  Stampens kvarn har ett högt lokalhistoriskt värde och är mycket betydelsefull. Kvarnen bidrar i stor utsträckning till för...