Aktuell information om coronaviruset

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

KALENDER

Äldre vattenkraftverk.

Miljö och vatten

Miljöprövning vattenkraft

Alla vattenkraftverk i Sverige ska ha moderna miljövillkor, enligt miljöbalken. På vår webb hittar du dokument inför samverkan i de olika prövningsgrupperna.

Pojke vid fiskevatten. Foto: Amelie Wintzell.

Djur

Fiskeregler

För att skydda och bevara fiskebeståndet finns det regler du behöver känna till. Det handlar till exempel om vilka fiskeredskap du får använda och vilka tider på året du får fiska.

Två gyllenfärgade hönor går ute i gräset.

Om oss

Höjd risk för fågelinfluensa

Jordbruksverket har höjt skyddsnivån från nivå 1 till nivå 2 i södra Sverige för att skydda svenska fågelbesättningar. Läs mer om skyddsnivå 2 och vilka hygienregler som gäller.

Äldre vattenkran som det rinner vatten ur. Foto: Kennerth Kullman, Mostphotos.com

Miljö och vatten

Vattenläget i länet

Håll dig uppdaterad om vattenläget i länet. Ta del av aktuell information om nivåerna på grundvatten och flöden i vattendrag.

Älg med horn i skog. Foto: Pixabay

Djur

Älgjakt

Årets älgjakt pågår mellan den 8 oktober till 31 januari. Här hittar du jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av alla de besöksmål som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser, hålla avstånd till andra och slänga eventuellt skräp i soporna.

NYHETER

 • 2022-01-26

  Mer biogas med Klimatklivet

  Under 2021 beviljade Naturvårdsverket 48 miljoner kronor till biogasåtgärder i Västra Götaland. Förutom ökad biogasproduktion har pengarna gått till konverteringar i såväl industri som lantbruk.
 • 2022-01-25

  Förhöjda halter av PFOS i röding från Vättern

  Vid provtagning av röding i Vättern konstaterade länsstyrelserna runt sjön förhöjda halter av PFOS. Det finns idag inga gr...
 • 2022-01-19

  Fortsatta restriktioner håller igång pandemitillsynen

  Ett år har gått med covid-19-lagen och tillsynsarbetet fortsätter. Med en ökande smittspridning och nya restriktioner jobb...
 • 2022-01-19

  Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

  Nu lanserar Länsstyrelsen Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fo...