Risk för vattenbrist i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Västra Götaland – Västra Götaland

Val 2022

Söndagen den 11 september var det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Länsstyrelsen är regional valmyndighet och ansvarar bland annat för den slutgiltiga röstsammanräkningen.

KALENDER

 • 28 29 sep 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Utbildning i samtal om våld Länsstyrelsen i Västra Götaland erbjuder en utbildning om att möta våldsutövare i samtal som syftar till förändring.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 sep 2022 Klocka som ikon 14.00 - 15.00
  Presentation av Informationsverige.se Varmt välkommen till en presentation av Informationsverige.se via Skype. Under detta pass visar vi webbplatsen och ger tips på hur den skulle kunna användas av dig som arbetar med asylsökande och nyan...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 sep 2022 Klocka som ikon 16.00 - 18.00
  Studiebesök för dig som vill restaurera och använda din jordkällare på riktigt! Är du en intresserad av att veta mer om din jordkällare? Kanske funderar du på hur du ska sköta jordkällaren så att den finns kvar i 100 år till! Eller vill veta mer om vinterförvaring till exempel av...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 sep 2022 Klocka som ikon 09.00 - 10.30
  Frukostwebbinarie: Hur kan en kommun börja arbeta med klimatsmart konsumtion? Från plastbantning i skolkök till återbruk av byggmaterial. Välkommen till ett webbinarium som även lyfter erfarenheter av miljöspendanalyser, förlängd livstid för IT-produkter, minskat antal leverans...

  Anmälningsdatum är passerat

En älv rinner fram genom ett grönskande landskap med träd på båda sidor.

Samråd om miljökvalitetsnormer

Vattenmyndigheterna har tagit fram förslag på nya miljökvalitetsnormer för delar av Gullspångsälvens avrinningsområde. Förslaget går ut på samråd under perioden 31 augusti - 31 oktober 2022.

Samhälle

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

Om oss

Krisberedskapsveckan

Den 26 september till 2 oktober är det åter dags för Krisberedskapsveckan. Årets kampanj sätter fokus på matens roll i vår krisberedskap.

Person som håller i en höna.

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Om oss

Klarspråk i beslut

Under perioden september - oktober - november 2022 gör vi en marknadsundersökning som handlar om hur vi skriver våra beslut. Att vi ska skriva klarspråk i våra beslut är en av grunderna i vårt arbete.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

NYHETER

 • 2022-09-26

  Förbered dig på krisen med lokal mat

  Den 26 september till 2 oktober är det åter dags för Krisberedskapsveckan. MSB leder kampanjen och årets tema är mat.
 • 2022-09-23

  Inför hummerpremiären – nya regler att ha koll på

  Måndag den 26 september klockan 07.00 går startskottet för årets hummerfiske. I år gäller nya regler för sumpning. Tänk oc...
 • 2022-09-22

  Gemensamt krafttag för elnätskapaciteten i Västsverige

  Industri- och transportsektorn är mitt i en historisk omställning från fossila bränslen till el. Den omställning till elek...