Vatten

Hos länsstyrelsen kan du söka tillstånd och dispens om du vill göra olika åtgärder i och kring vatten. Vi arbetar även med tillsyn över till exempel vattenkraftverk och dammar.

Vattenverksamhet

Köra vattenskoter

Vattenmyndigheten

Sverige är indelat i fem vattendistrik och en länsstyrelsen i varje område är utsedd till vattenmyndighet. Länsstyrelsen i Västra Götalandslän är vattenmyndighet för Västerhavets vattendistrikt.

Vattenmyndigheten Västerhavetlänk till annan webbplats

Informationscentralen för Västerhavet

Informationscentralen informerar om det aktuella tillståndet i kust- och havsmiljön inom området Västerhavet. Havsområdet sträcker sig från Kullens fyr i Skåne till norska gränsen i Kosterhavet i Västra Götaland. Vi publicerar uppdateringar löpande. Uppdateringarna kan exempelvis handla om alggifter, syrebrist, observationer av främmande arter eller fall av större antal döda fiskar eller sälar.

Vattnet i Västerhavet - Informationscentralen för Västerhavet

 • Algtoxiner i musslor och ostron v 15

  I veckans provsvar från tolv odlingsområden för musslor och ostron visades förhöjda halter av algtoxiner i Orust/Tjörn området men även i norra Bohuslän och omr...
  2019-04-12
 • Algtoxiner i musslor och ostron v 14

  I veckans provsvar från 13 odlingsområden för musslor och ostron visades förhöjda halter av algtoxiner i Orust/Tjörn området men även i norra Bohuslän.
  2019-04-05
 • Algtoxiner i musslor och ostron v 13

  I veckans provsvar från 11 odlingsområden för musslor och ostron visades förhöjda halter av algtoxiner i Orust – Tjörn området.
  2019-03-29
 • Algtoxiner i musslor och ostron v 12

  I veckans provsvar från 6 odlingsområden för musslor och ostron visades förhöjda halter i prover från Orust/ Tjörn området. Det finns inga provtagningar från no...
  2019-03-22
 • Algtoxiner i musslor och ostron v 11

  I veckans provsvar från 15 odlingsområden längs Bohuskusten har det hittats halter nära gränsvärdena kring Orust/Tjörn området och Länsstyrelsen avråder därför ...
  2019-03-15

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress om du vill prenumerera på denna sidan och därmed få uppdateringar via e-post.

Kontakt