Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessan kommer till Göteborg för att hedra svenska veteraner

Porträttbild på Kronprinsessan Victoria som bär en mönstrad klänning. 

Kronprinsessan Victoria besöker Göteborg den 29 maj. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna.

I dag, på veterandagen, hyllas de som gjort internationella insatser i rikets tjänst. Kronprinsessan Victoria kommer som del av sitt besök i Göteborg att lägga ner en krans på Gustaf Adolfs Torg, tillsammans med landshövding Sten Tolgfors.

Veterandagen högtidlighålls varje år den 29 maj, på flera platser runt om i landet. I år uppmärksammas särskilt de utlandsveteraner som tjänstgjorde på Balkan under åren 1991-2000. Sverige bidrog under dessa år med nästan 10 000 personer i Bosnien, Kroatien, Nordmakedonien, Serbien, Albanien samt Ungern.

Kronprinsessan Victoria som besöker Göteborg i dag avslutar dagen med att delta i Veterandagsceremonin på Gustaf Adolfs Torg. Landshövding Sten Tolgfors är på plats för att hålla tal. Efter sång, ytterligare tal och musik kommer bland andra Kronprinsessan och landshövdingen lägga ner kransar för att hedra veteranerna.

Tidigare på dagen kommer Kronprinsessan besöka Kustbevakningen för att samtala med företrädare för de myndigheter som samverkar kring försvars- och krisberedskap. Hon kommer också ha ett möte med Göteborgs hamn om hamnverksamhetens beredskap.

Läs mer om veterandagen hos Göteborgs Stad:

Veterandagen 2024, Göteborgs Stad Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss