Höga temperaturer i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kortspel och alger i västsvenska startfältet

I förgrunden en ungdom sedd bakifrån med en tröja med texten Ung Företagsamhet på ryggen. I bakgrunden montrar och människor. 

13 unga entreprenörer från Västra Götaland tävlar i årets upplaga av SM i Ung Företagsamhet. Bilden kommer från förra årets SM-tävling. Foto: Ung Företagsamhet.

I dag kommer 13 unga entreprenörer till residenset för att berätta om de företagsidéer de ska tävla med när Sverigemästerskap i Ung Företagsamhet avgörs i Stockholm nästa vecka.

En dosa mot lukt och ohyra, ett frågespel om Schlätta, en språkkortlek och ett algbaserat gödsel.

Det är bidragen från Västsverige till nästa veckas SM i Företagsamhet. Men innan de ger sig av till Stockholmsmässan i Älvsjö får de chansen att berätta om sina idéer för en lokal publik. Förutom landshövding Sten Tolgfors kommer representanter från näringslivet vara på plats.

Bakom arrangemanget och de ungas arbete finns Ung Företagsamhet, en ideell och politiskt obunden organisation, som vill inspirera och träna unga att redan i skolan utveckla företagsamma förmågor.

De tävlar för länet

För Skaraborg tävlar Tilde Zanerau, Oskar Stephenson Möller, Gustav Friberg och Oscar Lexén med Schlättafrågan, ett frågesportspel om Skaraborg.

För Älvsborg tävlar Sixten Kullberg, Nova Holström, Hugo Jonson och Vera Nykvist med Bello UF, ett medel för att få bort lukt och ohyra från sophinken

För Fyrbodal tävlar Milad Yaqoob, med ett kortspel som ska göra det roligare och lättare för nyanlända att lära sig svenska.

För Göteborg tävlar Charlie Arby, Emmy Berggren, Magnus Lissbrant och Arvid Distner med Gralg, trädgårdsgödsel baserat på alger.

Läs mer:

Webbplatsen Ung Företagsamhet Länk till annan webbplats.

SM i Ung Företagsamhet 2024, Ung Företagsamhet Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss