Höga temperaturer i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

1,8 miljarder per år till länets lantbruk

Vy över gulblommande rapsfält under blå himmel

Bild: Pixabay

Torsdagen den 8 februari öppnar ansökan för årets jordbrukarstöd.

– Det är ett viktigt bidrag för att stärka vår regionala livsmedelsproduktion, säger Ingrid Guldbrand, chef på landsbygdsavdelningen.

Varje år finns jordbrukarstöd för cirka 1,8 miljarder kronor att fördela till lantbruk och livsmedelsproduktion i länet. Syftet med stöden är att bidra till ett hållbart och konkurrens­kraftigt jordbruk.

– Omvärldsläget aktualiserar ännu mer hur viktig vår egen försörjningsförmåga är och hur viktigt det är att vi har en inhemsk livsmedelsproduktion i Sverige och Västra Götalands län, säger Ingrid Guldbrand.

Jordbrukarstöden ingår i Sveriges strategiska plan för jordbrukspolitiken fram till 2027. Det är länsstyrelserna som handlägger, bedömer och beslutar ansökningarna om stöd. Jordbruksverket betalar ut pengarna.

Mer information om ansökan

Om du som är lantbrukare har frågor om jordbrukarstöd och ansökan vänder du dig till oss på Länsstyrelsen.

Länsstyrelsen och Jordbruksverket har ett gemensamt telefonnummer för ärenden gällande jordbrukarstöd och den tillhörande e-tjänsten SAM Internet. Du når oss alla vardagar mellan 08:00 - 16:00.

Vi bjuder också in till informationsträffar, nu närmast två digitala frågestunder den 20 februari. Anmäl dig senast 18 februari.

Digital frågestund om jordbrukarstöden 20 februari kl 13.00-14.00 | Länsstyrelsen Västra Götaland (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Digital frågestund om jordbrukarstöden 20 februari kl 18.00-19.00 | Länsstyrelsen Västra Götaland (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Sista dag för ansökan är 11 april 2024.

All information om stöd, ansökan, telefonnummer och träffar hittar du här:

Jordbrukarstöd | Länsstyrelsen Västra Götaland (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss