Höga flöden i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vargjakten börjar i Västra Götaland

Vargar i snön

Idag, tisdagen den 2 januari, börjar jakten efter varg i Ripelångenreviret . Jaktområdet omfattar nordvästra Ulricehamn, sydvästra Falköping, östra Herrljunga och sydöstra Vara kommuner.

Enligt Länsstyrelsens beslut får maximalt sex vargar skjutas i reviret. Länsstyrelsen har hittills konstaterat att det finns minst fyra vargar i reviret. När den fjärde vargen fällts kommer därför jakten tillfälligt att avlysas så att jaktområdet kan spåras av för ytterligare vargar. Kan dessa vargar knytas till Ripelången med hjälp av DNA-analys, kommer jakten att återupptas tills reviret är tömt.

Den som tänker bedriva licensjakt efter varg ska registrera sig i Naturvårdsverkets jägarregister och bör anmäla sig till Länsstyrelsens SMS-tjänst. Alla jaktledare måste vara anslutna till SMS-tjänsten. Då kommer man att få SMS med meddelande om kvarvarande tilldelning, för att minska risken för att det skjuts för många vargar. Jaktledaren är ändå skyldig att minst en gång i timmen avlyssna Länsstyrelsens telefonsvar för information om återstående tilldelning. Jakten avlyses så snart de tilldelade djuren fällts, eller när jakttiden är slut den 15 februari.

Jaktområde Ripelången

Jaktområde Ripelången. Klicka på kartbilden för att förstora den.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss