Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Eldsjälar i Skaraborg på årets andra länsmiddag

Samlat kollage av sex personporträtt, sex kvinnor och tre män. 

Övre raden från vänster: Marie-Louise Thor (Falköping), Bo Jansson (Mariestad), Herbert Andersson (Töreboda), Gunilla Johansson (Töreboda), Jenny Nylund (Götene), Daniel Maronde (Lidköping).

Under hösten uppmärksammar vi människor som gör goda insatser runtom i länets kommuner. Landshövdingen bjuder in till fyra länsmiddagar där han samlar eldsjälar från olika delar av länet. Gästlistan fastställs efter förslag från ordföranden i länets kommunfullmäktigeförsamlingar, vars ordförande också är bjudna till middagen.

Till höstens andra länsmiddag, som hålls på residenset i Mariestad, har landshövdingen bjudit in 26 eldsjälar i Skaraborg. De inbjudna är människor som lägger ner själ och hjärta och mycket tid på viktigt arbete – ofta utan att få en krona i ersättning.

För landshövdingen är det viktigt att uppmärksamma personer som gör betydelsefulla insatser i Västra Götalands län. Vi har pratat med några av dem om det de brinner för.

Läs mer om de utsedda eldsjälarna:

Gunilla Johansson - projektet Matkassen Länk till annan webbplats.

Herbert Andersson - sjön Viken

Bo Jansson - sjöräddningens station i Mariestad

Marie-Louise Thor - Floby samhällsförening

Daniel Maronde - Lidköpings Skateboardförening

Jenny Nylund - Götene Ryttarklubb

Om Årets Eldsjäl

Varje höst uppmärksammar Länsstyrelsen Västra Götaland invånare som gjort stora insatser för sin kommun eller länet som helhet genom utmärkelsen Årets Eldsjäl.

Det är länets kommuner som får nominera personer som har gjort betydande insatser för lokalsamhället. De som får utmärkelsen Årets Eldsjäl bjuds också in till en länsmiddag med landshövdingen som värd.

Sammanlagt genomförs fyra länsmiddagar varje höst - en för varje delregion (Fyrbodal, Skaraborg, Boråsregionen och Göteborgsregionen). Vid länsmiddagarna deltar även kommunfullmäktiges ordförande i respektive kommun.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss