Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Att kunna läsa – en förutsättning för demokrati

Prins Carl Philip blir intervjuad av en liten pojke, landshövding Sten Tolgfors står bredvid

Prins Carl Philip blir intervjuad av en liten pojke på Bokmässans barnområde, och tillsammans med landshövding Sten Tolgfors inspirerade de unga till läsglädje. Foto: Linda Andersson, Länsstyrelsen Västra Götaland

Läskunnighet är en förutsättning för varje medborgare som vill vara en del av det offentliga samtalet och det demokratiska samhället. Prins Carl Philip och landshövding Sten Tolgfors bidrog till läsglädje på Bokmässans Barnområde.

Prins Carl Philip har ett stort engagemang i frågor som rör att läsa och skriva, bland annat genom Prinsparets Stiftelses arbete med att öka respekt och förståelse för personer med dyslexi. Landshövding Sten Tolgfors trycker på vikten av att läskunnighet är en del i ett demokratiskt samhälle.

Att kunna läsa är en av grunderna i ett demokratiskt samhälle, säger landshövding Sten Tolgfors. Alla barn ska ha möjlighet att lära sig läsa.

Årets bokmässa satsar på ett nytt Barnområde med en egen plats för barnen. Här är det fokus på läsglädje. Lästältet är inrett för läsning och lärande, med ett program som ska inspirera barn och föräldrar att utforska läsande och skapande.

» Mänskliga rättigheter och demokrati | Länsstyrelsen Västra Götaland (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss