Risk för skogsbrand i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Idag firar vi vår demokrati

Tre personer med ryggarna mot kameran går mot Frihamnsdagarnaskylt.

Foto: Anders Rudäng.

Den 15 september är den internationella dagen för demokrati, en dag som belyser demokratins värde och uppmuntrar till reflektion kring hur vi kan främja den ytterligare. Vi på Länsstyrelsen Västra Götaland deltog på Frihamnsdagarna för att diskutera samhället och framtiden med våra invånare, som en del av vårt uppdrag att värna om demokratin.

Demokrati förespråkar alla människors lika värde och rättigheter. Den innebär också att alla invånare ska ha möjlighet till fria samtal och att aktivt delta i samhällsbeslut. En värdefull demokratisk mötesplats är Frihamnsdagarna, som vi på Länsstyrelsen Västra Götaland hade förmånen att delta på mellan 31 augusti och 2 september.

Vi hade många givande samtal med våra invånare under dagarna. En av höjdpunkterna var vår medverkan i ett rundabordssamtal, där vi diskuterade med unga vuxna om deras delaktighet och inflytande. Vi utforskade viktiga ämnen som tillit, kriminalitet, psykisk ohälsa och rasism – alla av central betydelse för att skapa en inkluderande och rättvis samhällsutveckling.

Det är viktigt att vi som myndighet lyssnar in och tar del av unga personers åsikter och förslag. Det var värdefullt att delta, och jag kommer att ta med förslagen i vårt fortsatta arbete med att stärka deras delaktighet och inflytande i länet, berättar Diana Lugero, utvecklare hos Länsstyrelsen Västra Götaland.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss