Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vi flaggar för Kungen 15 september

Kungen hälsar på människor i Göteborg den 4 juni 2023

Kungen besökte Gustaf Adolfs torg den 4 juni 2023. Foto: Clement Morin Kungl. Hovstaterna

På fredag den 15 september är det en tillfällig allmän flaggdag för att högtidlighålla att H.M. Konungen har varit Sveriges statschef i 50 år. Välkommen att skriva en hälsning!

Du som är i Göteborg på fredag och vill skriva en hälsning till Kungen är välkommen att komma till Länsstyrelsens reception på Södra hamngatan 3. Receptionen är öppen klockan 8.30 – 15.00. Här finns en bok att skriva din hälsning i. Boken kommer vi sedan att överlämna till H.M Konungen.

21 länsbesök

Under året har kungaparet besökt samtliga län i Sverige, och varje länsstyrelse har varit med i arbetet med länsbesöken. H.M. Konungen suttit på tronen i 50 år, och vi välkomnar dig som vill skriva en liten hälsning. Vi har dock inte möjlighet att hantera eventuella gåvor.

Den 4 juni i år besökte kungaparet Västra Götaland och Göteborg, säger Mikael Appelqvist, protokollansvarig på länsledningens kansli. Det var en festlig dag som vi samordnade tillsammans med firandet av Göteborg 400 år.

Flaggdag 15 september

Du som har möjlighet att hissa en flagga på fredag, gör gärna det. Konung Carl XVI Gustaf varit Sveriges statschef i 50 år och han är därmed Sveriges genom tiderna längst regerande monark. Det är en händelse med koppling till landets konstitutionella historia som är betydelsefull för Sverige som nation. Riksdagen sa ja till regeringens förslag om tillfällig flaggdag den 21 juni i år.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss