Risk för skogsbrand i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stort firande när Naturum fyller 50 år

Leende kvinna på bild med vit träbyggnad och sjö i bakgrunden

Naturumföreståndare Malin Herin vid naturum Hornborgasjön. Foto: Länsstyrelsen i Västra Götaland

För 50 år sedan öppnades Sveriges första naturum. Nu på lördag firas jubileet runt om i landet. Så även på naturum Hornborgasjön. Under dagen väntar flera spännande guidningar och en tipspromenad.

Från Abisko i norr till Öresund i söder. Det finns 32 naturum runt om i landet. Här får besökarna information och inspiration om naturen i området och hur de kan uppleva den. I år har det gått 50 år sedan Naturvårdsverket började med naturum. Då öppnade Sveriges första naturum på Öland, Gotland och Omberg. Jubileet har uppmärksammats under hela året men firas stort i hela landet den nionde september.

Vid Hornborgasjön firas jubileet med flera familjeaktiviteter under hela lördagen. Barnfamiljer kan titta på dockteater med tranan Tara, följa med på fågelskola eller prova på att håva. Under dagen väntar också en guidning om tranor för vuxna och en tipspromenad.

Naturum är väl värt att fira. Vi hoppas att många vill komma och göra det med oss. Det går att följa med på några av våra roligaste och mest uppskattade guidningar under dagen, säger Malin Herin, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss