Risk för skogsbrand i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen deltar i Vetenskapsfestivalen

skolelever i residenset och Lisebergshjulet

Landshövding Sten Tolgfors välkomnar skolelever till residenset och vi medverkar på olika tema i Vetenskapsrouletten på Liseberg.

Skolklasser besöker residenset i Göteborg och Länsstyrelsens medarbetare deltar i Vetenskapsrouletten på Liseberg.

Skolklasser är välkomna till residenset

Under året har vi öppnat upp residenset för skolklasser, där vi pratar både om husets historia och vårt demokratiuppdrag.

Att öppna upp residenset ser jag som en del av vårt demokratiupodrag. Det linjerar också med vår ambition att tillgängliggöra residenset för fler. Jag är stolt över vårt program för eleverna, som får höra om Länsstyrelsens roll och gå på interaktiva upptäcktsfärder med quiz och kluringar, säger Sten Tolgfors.

Olika tema i Vetenskapsrouletten

Vi på Länsstyrelsen är i år en del av hundratals aktiviteter, uppåt 70 000 besök i genomsnitt och mer än 1000 timmars vetenskap under årets festival. Vi deltar med fyra tema i Vetenskapsrouletten på Liseberg:

  • Invasiva (främmande) arter i vatten
  • Invasiva arter på land
  • Krisberedskap
  • Demokrati och klarspråk

Vetenskapsfestivalen innebär möjligheter att ta del av forskning och kunskap på olika platser runt om i Göteborg. Akademin, näringslivet och samhället möts, och skolprogrammet bjuder in elever från Västsverige att ta del av både evenemang på plats och digitalt.

Läs mer om Vetenskapsfestivalen 2023 Länk till annan webbplats.

Kontakt