Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Civilminister Erik Slottner på besök

Civilminister Erik Slottner

Civilminister Erik Slottner. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Samarbetet mellan kommuner, stat och regioner står på Sveriges civilministers agenda, när han idag onsdagen 22 mars besöker Göteborg.

Arbetet med grön omställning och bostadsförsörjning inleder dagen. Tillsammans med statliga chefer i länet är förvaltningspolitik och civilt försvar två olika teman för presentationerna under lunchen.

Gemensamt arbete med digitalisering

En annan del i besöket innebär fokus på digitalisering. Sveriges 21 länsstyrelser har en gemensam IT-avdelning, vilket innebär gemensamt arbete med digitalisering. Att vi är digitalt tillgängliga är en viktig del av vårt arbete med demokrati.

Gemensam digitalisering innebär både utmaningar och möjligheter, som vi lyfter tillsammans med civilministern, säger Magnus Peterson, avdelningschef på länsstyrelsernas gemensamma IT-avdelning.

Dialoger med region och kommuner

Eftermiddagen bjuder på ett axplock från länet, där olika kommuner berättar om sina verksamheter. Representanter för Essunga, Grästorp, Lilla Edet, Mark, Öckerö och Kungälv deltar i Göteborg tillsammans med regiondirektören för Västra Götaland.

Länk till regeringens pressmeddelande Länk till annan webbplats.

Kontakt

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss