Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Snöig start skjuter fram tranvåren

Sex tranor står tillsammans ute i snön.

Vintern verkar inte vilja släppa greppet, men snart är ändå ett säkert men lite försenat vårtecken här. För nu öppnar naturum Hornborgasjön, Café Doppingen och Infocenter Trandansen. I år med mängder av aktiviteter för den som vill vara med och fira tranvåren.

Snön gör att öppningen skjuts fram några dagar, men den 16 mars öppnar naturum Hornborgasjön och Café Doppingen. Den 23 mars även Infocenter Trandansen. När vi slår upp portarna för säsongen så är det med ett program fyllt till brädden med aktiviteter, med morgonguidningar, musik och mäktiga fågelmöten.

Det känns jätteroligt att öppna! Det här blir min första säsong som naturumföreståndare, så även om våren just nu känns lite längre bort så ser jag fram emot att få möta våra besökare, säger Malin Herin.

Stort utbud av aktiviteter

Med öppningen kommer också årets guidningar igång på allvar. På naturum blir det varje dag flera barnaktiviteter och även tranguidningar. Likaså på Trandansen, där det dagligen kommer att finnas flera tillfällen för den som vill lära sig mer och är nyfiken på tranorna.

Vi har ett brett program i år och jag hoppas det ska finnas något för alla! Eftersom trandansen är som häftigast under tidig morgon och på kvällen så har vi lagt flera av våra tranguidningar då. Alla tider finns på hornborga.com, säger Malin Herin.

Det stora utbudet av guidningar och aktiviteter har kommit till tack vare samarbeten mellan naturum Hornborgasjön, Visit Hornborgasjön, BirdLife Sverige, Falbygdens fågelklubb, Skövde fågelklubb, Svenska kyrkan och Studiefrämjandet Skaraborg.

Café Doppingen öppnar upp

Den 16 mars öppnar också Café Doppingen vid Fågeludden för året. Caféet drivs i år av Martina Molin som också driver Villhelmsro Gårdscafé i Falköping. Här kommer det under lördagen den 18 mars kl 11 gå att lyssna till när Fernando Àlvarez Montalbán med musiker uppträder.

Tåliga tranor

Sist men inte minst, hur är det med de tranor som redan anlänt? Överlever de i all snö?

Jadå, ingen fara. Tranor är oerhört tåliga fåglar, lugnar Malin Herin.

Kontakt

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss