Publiceringsdatum:
Senast uppdaterad:
Prata invasiva arter, naturhamnar och fiskeregler med oss på Båtmässan

Sommarhimmel, fritidsbåtar på blått hav. Foto: Martin Fransson, Länsstyrelsen.
Den 4 till 12 februari finns Länsstyrelsen Västra Götaland på Båtmässan i Göteborg. Vi vill gärna träffa dig och prata om bland annat invasiva arter och fiskeregler! Välkommen till vår monter D06:33, där vi har laddat upp med akvarium med invasiva arter, information om de senaste fiskereglerna och tips om vilka naturhamnar och naturreservat som är fina att besöka med båt.
Veckans program i Länsstyrelsens monter
Med reservation för ändringar
Fredag 3 februari
16.00-21.00 Lär dig mer om invasiva arter i havet. Träffa en livs levande havsspya – eller filtsjöpung, som den egentligen heter, och lär dig mer om invasiva arter. Vi behöver allmänhetens hjälp att spana efter dem! Anna Dimming, Länsstyrelsen.
Lördag 4 februari
10.00-17.00 Lär dig mer om invasiva arter i havet. Träffa en livs levande havsspya! Eller filtsjöpung, som den egentligen heter, och lär dig mer om invasiva arter i havet. Vi behöver allmänhetens hjälp att spana efter dem! Björn Källström, Göteborgs Marinbiologiska Laboratorium, Anna Dimming, Länsstyrelsen.
Söndag 5 februari
10.00-17.00 Lär dig mer om invasiva arter i havet. Träffa en livs levande havsspya! Eller filtsjöpung, som den egentligen heter, och lär dig mer om invasiva arter. Vi behöver allmänhetens hjälp att spana efter dem! Björn Källström, Göteborgs Marinbiologiska Laboratorium, Anna Dimming, Länsstyrelsen.
Måndag 6 februari
12.00-15.00 Lär dig mer om invasiva arter i havet. Anna Dimming, Länsstyrelsen.
15.00-19.30 Pärlor att besöka. Vi tipsar om naturhamnar och naturreservat som är trevliga att besöka med båt. Får man tälta, elda och fiska i naturreservatet? Passa på att fråga oss! Utmana dina kompisar i vårt quiz för båtfolk. John Thorbäck och Hampus Lindvall, Länsstyrelsen.
Tisdag 7 februari
12.00-15.00 Lär dig mer om invasiva arter i havet. Anna Dimming, Länsstyrelsen.
15.00-19.30 Pärlor att besöka. Vi tipsar om naturhamnar och naturreservat som är trevliga att besöka med båt. Får man tälta, elda och fiska i naturreservatet? Hur funkar det med strandskydd? Passa på att fråga oss! Utmana dina kompisar i vårt quiz för båtfolk. John Thorbäck och Hampus Lindvall, Länsstyrelsen.
Onsdag 8 februari
13.00-19.00 Lär dig mer om invasiva arter i havet. Anna Dimming, Länsstyrelsen
13.00 -19.00 Lär dig mer om signalkräfta och flodkräfta. Malin Frisell, Länsstyrelsen.
Torsdag 9 februari
12.00-18.00 Lär dig mer om signalkräfta och flodkräfta. Malin Frisell, Länsstyrelsen.
12.00-18.00 Informationscentralen Västerhavets bästa tips. Strandade valar, kustexploatering och manetinvasioner – Västerhavets Informationscentral har span på miljön vid västkusten. Passa på att fråga om allt från algblomning till ålgräs och få de bästa tipsen för ett hållbart båtliv. Marcus Stenegren, Västerhavets Informationscentral.
Fredag 10 februari
12.00-18.00 För alla oss fiskenördar. Håll dig uppdaterad på fiskereglerna och hör det senaste om fiskevård i Västra Götaland. Hur mår våra laxar, gäddor och kräftor i sina vatten? Och varför är en bomullstråd så viktig för hummern? Therese Jansson och David Berger, Länsstyrelsen.
Lördag 11 februari
10.00-18.00 Kosterhavets nationalpark. Den enda marina nationalparken och en riktig pärla med sagolik miljö både under och över ytan. Mathilda Freij och Örjan Karlsson jobbar till vardags på Naturum Kosterhavet och ger sina bästa besökstips. De har också med sin fina utställning om invasiva arter och ett quiz där du vinner vacker guldstjärna.
10.00-18.00 För alla oss fiskenördar. Håll dig uppdaterad på fiskereglerna och hör det senaste om fiskevård i Västra Götaland. Lars Molander och Jonas Andersson, Länsstyrelsen.
Söndag 12 februari
10.00-18.00 Lär dig mer om invasiva arter i havet. Anna Dimming, Länsstyrelsen.
10.00-18.00 För alla oss fiskenördar. Håll dig uppdaterad på fiskereglerna och hör det senaste om fiskevård i Västra Götaland. Hur mår våra laxar, gäddor och kräftor i sina vatten? Och varför är en bomullstråd så viktig för hummern? Fredrik Larsson, Länsstyrelsen.