Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fanutdelning på residenset

Fanutdelning på residenset i Göteborg den 6 juni.

Åtta föreningar från Västra Götaland fick fana vid fanutdelning på residenset den 6 juni. Föreningar inom olika områden gör viktiga insatser så att alla personer i vårt samhälle kan leva på lika villkor.

Den 6 juni firades traditionsenligt på residenset i Göteborg med fanutdlening. Göteborgs ungdomskör sjöng nationalsången och jordgubbstårtan med flaggor fanns på plats.

- Vår flagga representerar frihet. Att få leva i ett fritt och demokratiskt land, i fred. Under blågula fanor, i Sverige och Ukraina, står vi enade för fred och frihet, för alla människors lika värde, sa Lisbeth Schultze, vik. landshövding på nationaldagen.

Utdelning av fanorna gick i år till KFUM Scout Ljungskile, Kamratföreningen Skutveteranerna, Föreningen för den neurosedynskadade, Lions Club Vara, Ljungskile SK, Syföreningen Ljus, Montessoriskolan Pärlan och Kommanderiet Sankt Peder af Lödöse (som är en loge inom Lazarusorden).

Kontakt