Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Jobbmässa gav 192 unga jobb

Lotta Forsberg och Fredrik Karlsson, projektledare, berättar om resultaten av mässan. Foto: Göteborgs hamn

Det kan vara svårt att få till en anställningsintervju som ung. Då är jobb- och kompetensmässan Skarpt läge en möjlig väg. Igår samlades representanter från näringsliv, kommun och organisationer på residenset för att ta del av resultatet av årets mässa.

Jobb- och kompetensmässan Skarpt Läge hjälper unga vuxna i åldrarna 16–30 år att hitta arbete och sysselsättning, genom att skapa fysiska mötesplatser. Företagen som ställer ut har jobb att erbjuda och gör anställningsintervjuerna direkt på plats. Under årets mässa gjordes 907 intervjuer och 192 personer fick ett jobb.

Lucas Ahlén är en av dem som nu fått arbete tack vare mässan som hölls på GöteborgsOperan i mars i år.

Jag är så glad, jag fick jobb på MAX några veckor efter att jag träffat dem. Jag har verkligen sökt många jobb men har inte kallats till någon anställningsintervju. Så att vara garanterad att få träffa arbetsgivare är ett bra sätt tycker jag, säger han.

Mässorna drivs av den ideella föreningen Skarpt läge, som arbetar för att hjälpa unga som står långt borta från arbetsmarknaden. Sedan starten 2014 har över 1 000 ungdomar hittat nytt jobb via mässorna.

Många blir bortsållade på grund av ålder eller efternamn. Här får man träffa arbetsgivare direkt. Det är när vi ser varandra i ögonen och möts som fördomarna faller, säger Fredrik Karlsson, projektledare för Skarpt läge.

Länsstyrelsen deltar i Skarpt läges referensgrupp och öppnade residenset för resultatpresentationen. 

Vi vill gärna främja detta arbete. Det handlar länsutveckling, integration och nyanländas etablering på arbetsmarknaden, säger Kirsten Brogaard, Integrationsutvecklare på Länsstyrelsen.

Kontakt