Risk för skogsbrand i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Boken om Staten och staden är här

Länsstyrelsen kommer nu ut med en bok om vad staten och staden har haft, och har, gemensamt i Göteborg. Boken är en jubileumsbok och heter Staten och staden, statliga avtryck i Göteborg under 400 år.

Statliga avtryck

Författaren tar oss med på en resa genom århundradena, och det handlar bland annat om befästningar och landshövdingehus, reglering av handel och miljöpåverkan. Boken gör nedslag i spännande händelser och skildrar relationen mellan Göteborg och staten. Boken är skriven av Pether Ribbefors på uppdrag av Länsstyrelsen.

- Ambitionen har varit att skriva om det som är intressant och roligt att läsa om, säger Pether Ribbefors. Boken ger inte en heltäckande historiebeskrivning men förhoppningsvis bidrar den till lustfylld läsning.

Så här får du tag på boken

Det är en vacker presentbok som lämpar sig väl som gåva vid olika evenemang i Göteborg.

- Passa på att köpa boken nu i vår, det är en fantastiskt fin bok som vi är mycket nöjda med, säger Mikael Cullberg på länsledningens kansli. Den finns i begränsad upplaga.

Boken finns att köpa hos Göteborgs stadsmuseum. För större beställningar mejla lansledningenskansli.vastragotaland@lansstyrelsen.se

Tillgänglighetsanpassade kapitel

Under våren kommer vi att publicera bokens olika kapitel via vår externa webb, i en tillgänglighetsanpassad version. Något att se fram emot för dig som vill läsa om staten och staden under 400 år i digital form.

Kontakt