Risk för vattenbrist i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

En vecka fri från våld

Illustration: Astrid Gynnemo

Mellan 22 och 28 november pågår En vecka fri från våld. Veckan är till för att sprida kunskap om våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

- Det är viktigt att olika aktörer i samhället arbetar tillsammans för att förebygga våld. Tillsammans gör vi skillnad, säger Lina Dimming, utvecklare på enheten för folkhälsa och rättighetsfrågor.

Kampanjveckan är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN och initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

Orange Day

Den 25 november är det Orange Day; den internationella dagen som FN instiftat för avskaffandet av våld mot kvinnor. Denna dag uppmanar FN hela världen att manifestera och uppmärksamma våld mot kvinnor genom att använda färgen orange. Med sitt ljus och optimism representerar färgen en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

Aktiviteter runt om i länet

Det pågår en rad aktiviteter i länet under veckan, nedan lyfter vi fram ett axplock:

Dessutom bjuder Unizon, MÄN och Länsstyrelsen i Norrbottens län in till en nationell konferens om våldsprevention den 26 november. Inledningstalar gör Katarina Wennstam, journalist och prisbelönad författare.

Kontakt