Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vinnarna i Årets Nybyggare i Västsverige

Två personer håller i varsitt diplom och varsin bukett med blommor.

Tamara Christmann Olofsson, VD för Upzone Äventyrsparker i Borås, utsågs till Årets PionjärPoyan Karimibabak, Oddwork i Göteborg, utsågs till Årets Unga Pionjär. Foto: Anders Rudäng

Housam Ali från Halmstad, Tamara Cristmann Olofsson från Borås och Poyan Karimibabak från Göteborg fick under måndagskvällen ta emot priser ur landshövdingens hand på residenset i Göteborg. Nu väntar riksfinal i Stockholm och chans att få pris som delas ut av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

Priserna Årets Nybyggare, Årets Pionjär och Årets Unga Pionjär delas ut till framgångsrika företagare med utländsk bakgrund. Bakom priset står Stiftelsen IFS i samarbete med Almi Väst, SEB och Länsstyrelsen Västra Götaland.

– Vi på Länsstyrelsen är glada att vara en del av det här arrangemanget som visar på hur etableringen av nyanlända kan främja innovation och utveckling regionalt. Genom de här priserna visas också på hur entreprenörskap kan öka integrationen. Alla ni som nominerats är förebilder. Heder åt er, hälsade landshövding Anders Danielsson i inledningen av kvällen.

Tävlingen avgörs först på regional nivå och vinnarna i de tre kategorierna går nu vidare till den nationella finalen som avgörs i Stockholm den 17 november.

Juryns motiveringar

Årets Nybyggare: Housam Ali, Smärtfritt Sjukgymnastikkliniken i Halmstad AB

Efter en utmanande och fortsatt utbildningsinsats har Housam omvandlat och framgångsrikt utvecklat en vårdsituation i ett företag som expanderar.

Årets Pionjär: Tamara Christmann Olofsson, Upzone Äventyrsparker i Borås

Tamara har gått från ett koncept till en fullständig och expanderande franchiseverksamhet. Samtidigt har hon skapat en marknadsledande position inom en ny del av upplevelseindustrin.

Årets Unga Pionjär: Poyan Karimibabak, Oddwork i Göteborg

Med en expansionsvilja och ett produktifieringsfokus har Poyan utvecklat Oddwork utan externt kapital till ett internationellt bolag inom en snabbväxande bransch som kombinerar varumärkesstrategi och rekrytering.

Fyra personer står i ett rum. Den ena håller upp en dator där man ser att ytterligare en person deltar via ett videomöte.

Årets Nybyggare Housam Ali, Smärtfritt Sjukgymnastikkliniken i Halmstad AB, kunde inte närvara vid prisutdelningen men deltog med en hälsning via länk från Qatar. Från vänster: Anders Björkenbo, ordförande i nomineringskommittén, landshövding Anders Danielsson, Rafael Bermejo, Stiftelsen IFS och Camille Chebli, Almi Väst. Foto: Anders Rudäng

Om H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare

Ett av Sveriges mest hedervärda pris till företagare med utländsk bakgrund. Utmärkelsen har delats ut sedan 1999 och H.M. Konung Carl XVI Gustaf är beskyddare av priset. Tävlingen genomförs på regional och nationell nivå. En nomineringskommitté i fem regioner samt en nationell kommitté bedömer företagare med utländsk bakgrund efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, personligt inflytande och innovation. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets Pionjär och Årets Unga Pionjär.

Årets Nybyggare, stiftelsenifs.se Länk till annan webbplats.

Om Stiftelsen IFS

Stiftelsen Internationella Företagare i Sverige, IFS stödjer sedan 1996 entreprenörer och företagare med utländsk bakgrund att starta, driva och utveckla företag. Stiftelsen verkar också för att säkerställa gynnsamma förutsättningar för företagande samt initierar projekt för att skapa nätverk mellan företagare med utländsk bakgrund och företag och organisationer i Sverige.

Om oss – Årets Nybyggare, stiftelsenifs.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Anders Björkenbo
Ordförande i nomineringskommittén för H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare i region Väst
Telefon: 073-500 00 63

Presskontakt Almi Väst
Fredrik Beckman
Telefon: 070-713 59 78
E-post: fredrik@beckmanmedia.se

Pressansvarig Länsstyrelsen Västra Götaland
Anita Nilsson
Telefon: 0736-60 51 18
E-post: anita.nilsson@lansstyrelsen.se

Kontakt