Risk för vattenbrist i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fira demokratin! Vandringsutställning till Stadsbiblioteket i Göteborg

En man i kostym står i ett rum. Mannen slår ut med armarna i en glad gest, i luften runt honom virvlar konfetti.

Talmannen Andreas Norlén. Foto: Per Landfors

“Fira demokratin!” är en vandringsutställning från Sveriges riksdag som turnerar i landet under jubileumsperioden 2018–2022. På fredag 17 september kommer den till Stadsbiblioteket i Göteborg och invigs av landshövding Anders Danielsson. Där kommer den att visas till och med den 14 november.

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag att införa allmän och lika rösträtt. Många människor var engagerade i det som har beskrivits som 1900-talets viktigaste reform. De första demokratiska riksdagsvalen ägde rum 1921 och de första kvinnorna tog plats i riksdagen 1922.

– Det här är en viktig utställning. Demokratin är vår gemensamma angelägenhet och inget vi kan ta för givet, den innebär ett stort ansvar för oss alla och vi måste behandla den och våra medmänniskor på så vis att den består. Demokratin innebär både rättigheter och skyldigheter, säger landshövding Anders Danielsson som inviger utställningen.

Utställningen visas på Stadsbiblioteket i Göteborg – ett samarbete mellan Länsstyrelsen Västra Götaland, Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad.

Talmannen Andreas Norlén hälsar välkommen till utställningen, Göteborgs Stad Länk till annan webbplats.

Fira demokratin! Riksdagens vandringsutställning till Stadsbiblioteket, Göteborgs Stad Länk till annan webbplats.

Kontakt

Evelina Lindén
Telefon 010-224 48 26
E-post evelina.linden@lansstyrelsen.se

Kontakt